Νίκος Μανώλης: Δυο καίρια ερωτήματα προς τον κ. Κεδίκογλου για το Ιδιοκτησιακό
 •  

  Τι κάνατε για την επίλυση του ιδιοκτησιακού κ. Κεδίκογλου; 
  Με απορία και θυμό πληροφορήθηκα την τοποθέτηση του κ. Σίμου Κεδίκογλου επί του Ιδιοκτησιακού ζητήματος, την Δευτέρα το βράδυ στην Κάρυστο. Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε, εν ολίγοις, ότι τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ δεν του επέτρεψαν να δώσει λύση. 
  Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υψίστης σημασίας τόσο για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας όσο και για τη βιωσιμότητα πολλών επαγγελματικών τάξεων της περιοχής (κτηνοτροφία, λατομεία, υλοτομία), ο κ. Κεδίκογλου οφείλει αφενός, να ζητήσει συγγνώμη, καθώς τον Ιούλιο έβγαζε ψευδή δελτία τύπου και μας πληροφορούσε ότι έλυσε το ζήτημα, και αφετέρου, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1. Τι κάνατε κ. Κεδίκογλου 2 χρόνια δίπλα στον Πρωθυπουργό; Αμέτρητες φορές, ως Δήμαρχος Καρύστου, σας επισκέφτηκα στο γραφείο σας στο Μαξίμου και σας έδωσα όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα για να δώσετε λύση. Επανειλημμένα κοροϊδεύατε τόσο εμένα όσο και τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας, καθώς σκοπίμως ή από αφέλεια ολιγωρήσατε. 
   
  2. Γιατί κ. Κεδίκογλου, πριν 1 μήνα, συρόμενος από τις εξελίξεις, ενώ καταθέσατε τροπολογία στη Βουλή δεν την στηρίξατε; Ποιοι λόγοι σας απέτρεψαν από το να εμφανιστείτε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να υποστηρίξετε την τροπολογία σας; 
   
  Κύριε Κεδίκογλου, 
  Λυπάμαι πραγματικά, γιατί αποτύχατε να δώσετε λύση σε ένα καίριο ζήτημα για την περιοχή μας. Φαίνεται ότι δύο χρόνια δίπλα στον Πρωθυπουργό, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν ήταν αρκετά! Είναι σαφές ότι δεν διαθέτετε ούτε το πολιτικό ανάστημα που απαιτούν οι περιστάσεις ούτε βέβαια την απαραίτητη βούληση για την επίλυση των προβλημάτων. Λυπάμαι, επίσης, που αντί να ζητήσετε συγγνώμη, βγαίνετε και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, υιοθετώντας την αστεία δικαιολογία «θα το ψήφιζα, αλλά δεν με άφησαν τα κανάλια και οι εφημερίδες». 
   
  Με εκτίμηση,
  Νίκος Μανώλης
  Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης