ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ e-karystos.gr και notios-evoikos.gr
  • 1. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε αυτή την προεκλογική σας εκστρατεία;

    Αναμφίβολα  η πλέον δύσκολη εξίσωση αυτής της εκστρατείας είναι η ανεργία στην ελληνική οικογένεια και η κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.

    Για την ανεργία δεν υπάρχει μαγική λύση. Κανείς δεν κάνει τον ουρανό να βρέχει λεφτά. Έχουμε τρεις δρόμους. Ο πρώτος να ψηφίσεις  μικρό κόμμα αντίδρασης. Έγινε το 2012, δείξαμε τα δόντια μας. Τώρα επιλέγουμε ποιός θα μας κυβερνήσει. Δεύτερος δρόμος, να ψηφίσεις αυτούς που υπόσχονται στους πάντες, τα πάντα. Που μοιράζουν λεφτά  και υποσχέσεις δουλειάς, αλλά  δεν έχουν απαντήσεις από που θα βρουν να τα δώσουν. Για μένα αυτοί κοροϊδεύουν και θα οδηγήσουν σε περιπέτεια και την χώρα και την  ελληνική οικογένεια. Τρίτος δρόμος είναι να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία, για να κεφαλαιοποιήσεις τις θυσίες σου. Η πορεία είναι γνωστή: Έξοδος από το Μνημόνιο τον Φεβρουάριο χωρίς άλλα μέτρα, και  αξιοποίηση των 58 δισ €  που έρχονται είτε σαν ΕΣΠΑ είτε σαν Αγροτικές/Κτηνοτροφικές Επιδοτήσεις, είτε σαν πακέτο βοήθειας Γιούνκερ  για την ανεργία.

    Η λύση είναι ικανοί πολιτικοί, δουλειά και σταθερότητα.

    Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν πολιτικοί στην Εύβοια που όταν μπήκαν στην Κυβέρνηση ξέχασαν από ποιό νομό προήλθαν. Και υπάρχουν και άλλοι που όποτε είχαν κυβερνητική καρέκλα πρόσφεραν τα μέγιστα στον νομό. Εγώ διεκδικώ την  δεύτερη εκδοχή.  

    2. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα στην νότιο Καρυστία, για τα οποία θα επιληφθείτε μετά την εκλογή σας; 

    Το ιδιοκτησιακό είναι αυτή τη στιγμή χειροβομβίδα στα θεμέλια της περιοχής. Χωρίς την επίλυση του δεν είναι δυνατόν να αδειοδοτηθούν σε μόνιμη βάση τα λατομεία, ούτε να αξιοποιηθούν οι περιοχές εγκατάστασης των αιολικών πάρκων. Άνοιξα το ζήτημα στη Βουλή. Είναι πλέον θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στην οριστική επίλυση του. Είμαι ο μόνος που το πολέμησα αληθινά και μόνος μου επέμεινα σε Βουλή και Υπουργείο. Κάποιοι άλλοι την κρίσιμη ώρα δείλιασαν και απουσίασαν. Είναι αυτοί που επί 2 χρόνια στην κυβέρνηση σφύριζαν αμέριμνοι. Η πολιτική έχει αξία, όταν βλέπεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους πολίτες από τα οικονομικά συμφέροντα.

    Δεύτερο μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα είναι οι εξισωτικές αποζημιώσεις και τα λάθη με τα βοσκοτόπια. Διορθώσαμε το λάθος για το 2015 και σύντομα έρχεται η εξόφληση για 2013 και 2014. Ωστόσο θα πάμε και σε δικαστήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να πάρουμε και ότι λείψει από τα έτη  2013 - 2014.

    Η κοινωνία της νότιας Καρυστίας ξέρει ότι στο πρόσωπο μου έχει έναν άμεσο, απλό και αποτελεσματικό πολιτικό. Είναι ώρα για ικανούς πολιτικούς.

    3. Παλεύετε για μια πέμπτη στη σειρά βουλευτική εκλογή. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας τα οποία θα εκτιμήσει ο ψηφοφόρος μέσα από τα 10 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας σας και γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά;

    Είναι ΩΡΑ για ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τώρα όσο ποτέ. Η πατρίδα μετά από 5 χρόνια μνημονίων, εξέρχεται οριστικά από αυτά με πολιτική αυτοπεποίθηση. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς ούτε σε κόμματα ούτε σε πρόσωπα.

    Πιστεύω ότι δίνω στους πολίτες την σιγουριά, την γνώση και εμπειρία στην πολιτική, την κοινωνική ευαισθησία από το ιατρικό μου λειτούργημα, την επιμονή μου όταν θέλω να πετύχω κάτι για την Εύβοια, το θάρρος να λέω την αλήθεια και την γνώμη μου χωρίς προσωπικούς υπολογισμούς και τον σεβασμό μου στις ανθρώπινες ανάγκες. Ασφαλώς δεν είμαι τέλειος. Ασφαλώς έχω κάνει  λάθη. Ποτέ όμως δεν ήμουν απών. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Ποτέ δεν προκάλεσα με την προσωπική μου συμπεριφορά. Ποτέ δεν επένδυσα στο life style και στην ελαφριά προβολή.