Μαρία Κιούκη: Ο Δήμος Καρύστου ,δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδέκτης χορηγιών χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών
 •  

  Με αυτή την επιστολή ,νοιώθω την υποχρέωση να ενημερώσω όλους τους πολίτες του Ενιαίου Δήμου Καρύστου ,σχετικά με ένα θέμα που θα συζητηθεί την Τρίτη 17/02 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας ,στην οποία συμμετέχω ως αντιπρόεδρος ,εκπροσωπώντας την παραράταξη «ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

  Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την αποδοχή χρηματικής δωρεάς ,της εταιρείας αιολικής ενέργειας 'ENEL GREEN POWER' για αποκατάσταση του Δημαρχιακού Μεγάρου.

  Η άποψή μου ,την οποία θα διατυπώσω και στη συνεδρίαση ,καταψηφίζοντας παράλληλα την αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς είναι η εξής

  Ο Δήμος Καρύστου ,δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδέκτης χορηγιών χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών.

  Τα οικονομικά οφέλη δεν νομιμοποιούνται απ'όπου κι αν προέρχονται ,πολύ περισσότερο όταν οι 'χορηγοί' είναι εταιρείες με εκδηλωμένα επενδυτικά ενδιαφέροντα στη περιοχή ,όπως και η συγκεκριμένη εταιρεία.
   
  Η αποδοχή μιας τέτοιας δωρεάς γίνεται αυστηρά απαγορευτική ,τη στιγμή που η στάση της απέναντι στο αίολο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής καταγγέλεται ως αυθαίρετη και αδιαφανής .
   
  Σε κάθε περίπτωση,ο Δήμος οφείλει με κάθε τρόπο να θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον ,τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού,καθώς και να εξασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες για όλα τα επενδυτικά σχέδια που όμως θα αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον ιδιοκτήτη και το περιβάλλον και όχι ως ιθαγενείς που δελεάζονται με καθρεφτάκια.
   
  Με τιμή
  Μαρία Κων. Κιούκη
  Δημ.σύμβουλος Καρύστου
  Με τη παράταξη
  «ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»