Την Τετάρτη 20.5.2015 στις 11 το πρωί , στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου.
  •  
    Κάλεσμα στους συνταξιούχους του Δήμου Καρύστου απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων της περιοχής με σκοπό τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρύστου και του ΕΚΑΒ.

     

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

     

     

    Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

     

     

                Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου είναι σοβαρά και οξυμένα. Με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου λείπουν το 35% των γιατρών , το 50% των νοσηλευτών και το 40% του λοιπού προσωπικού . Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.            
                Η κατάσταση με το ΕΚΑΒ είναι σοβαρή καθώς καλύπτει μια βάρδια την ημέρα με προσωπικό του ΕΚΑΒ και μια βάρδια με προσωπικό του Νοσοκομείου. Όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής , αλλά καλύπτοντας μόνο τις μισές βάρδιες του μηνά , υπάρχει  κίνδυνος σοβαρά επείγοντα περιστατικά να μη μπορούν να διακομισθούν και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές .
                 Όλα αυτά είναι συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση , με βάση τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου της Υγείας . Έχουν μετατρέψει την Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εμπόρευμα . Χαρακτηριστικό είναι πως το τετράμηνο Γεναρης – Απριλης 2015 έχουν δοθεί μόλις 43 εκατομμύρια για τις ανάγκες των νοσοκομείων , ενώ πέρυσι το αντίστοιχο τετράμηνο είχαν δοθεί 230 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό .  Σαν αποτέλεσμα έχουμε το κλείσιμο και την υπολειτουργία δεκάδων κρατικών νοσοκομείων σε όλη τη χώρα , με τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , την αύξηση των κρατήσεων για την Υγεία και τη συμμετοχή στα φάρμακα από τους ασφαλισμένους , την αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τις λίστες συνταγογράφισης , ενώ παράλληλα αυξάνονται  οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
     

                Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τελικά οι συνταξιούχοι να οδηγούμαστε σε φυσική εξόντωση .

     

     

    Συνάδελφοι
                Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία , που αγωνίζονται για μια αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια , χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους και κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών .
     

    Απαιτούμε τώρα                                 

     

     

    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία -Πρόνοια για όλους .
    Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας και Πρόνοιας .
    Να καλυφτούν όλες οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καρύστου .
    Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ Καρύστου με τον απαραίτητο αριθμό πληρωμάτων ασθενοφόρων , ώστε να καλύπτεται η περιοχή όλο το 24ωρο , όλες τις ημέρες του μήνα .              
    Αγορά όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες νοσηλείας των λαϊκών οικογενειών .
            Για όλα αυτά , καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε διαμαρτυρία , την Τετάρτη 20.5.2015 στις 11 το πρωί , στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου.