Η καμόρα του ΟΑΕΕ είναι εδώ και συνεχίζει να εκβιάζει τους πολίτες!
  •  Μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, για το οποίο ακόμα δεν τιμωρήθηκε κάποιος από τους μεγάλους της εποχής εκείνης, ίσως η μεγαλύτερη κομπίνα είναι του ΟΑΕΕ σε βάρος των ασφαλισμένων του, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους ξεπερνούν το ενάμισυ εκατομμύριο πολιτών...

    Δεν θα ήταν ούτε...υπερβολικό, ούτε άστοχο εάν κάποιος χαρακτήριζε τον συγκεκριμένο οργανισμό «ύποπτη οργάνωση», αφού οι παρανομίες διαδέχονται η μία την άλλη και σε βάθος χρόνου, από την εποχή ίδρυσης του.

    Ξεκινώντας από την εποχή της συγχώνευσης του πρώην κραταιού ΤΕΒΕ με τα υπόλοιπα – ελλειμματικά τότε – ταμεία, για να δημιουργηθεί ο νέος «κοινωνικός ασφαλιστικός φορέας», όταν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης «χάθηκαν στον δρόμο» και στις υποχρεώσεις των κομμάτων εξουσίας προς τους γνωστούς «κομματικούς πελάτες τους», για να φτάσουμε στη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων της τελευταίας χρονιάς.

    «Επιχείρηση αναδιανομής πλούτου», εκτός των άλλων, αποκάλυψε η γνωστή γνωμοδότηση Μανιτάκη, καθώς, όπως εύστοχα είχε σημειώσει *(1) στις αρχές του 2014 ο κος Φλωράς, το κλέψιμο του ΟΑΕΕ σε βάρος των ασφαλισμένων του με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούσε τα 4 ΔΙΣ !!! 

    Σε νεότερο δημοσίευμα*(2), αναφέρεται ότι 1,8 ΔΙΣ αφορά τις χρεώσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρανόμως αρνήθηκε να παρέχει ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους του με οφειλές. 

    Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα προηγούμενα, το υπόλοιπο 2,2 ΔΙΣ αφορά τις παρανόμως υψηλές εισφορές, καθώς η γνωμοδότηση έκρινε πως αντισυνταγματικά είχαν διατηρηθεί στα επίπεδα του 2009.

    Για να καταλάβουμε το μέγεθος, στα νούμερα των παρανομιών που προανέφερα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα εισπράξει περίπου 2,6 ΔΙΣ. *(3) Δηλαδή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν 2 φορές τον ΕΝΦΙΑ και όπως όλα δείχνουν δυστυχώς θα συνεχίσουν να πληρώνουν, εκτός κι αν η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, για κατάργηση των άδικων φόρων και της κατηγοριοποίησης της κοινωνίας, σε προνομιούχους και μη, στα τεκμήρια και το αφορολόγητο.

    παραπομπές:
    *(1): 4 ΔΙΣ η παρανομία του ΟΑΕΕ
    *(2): το παράνομο ποσό για την ιατροφαρμακευτική
    *(3): ΕΝΦΙΑ 2015


    ΘΕΜΑΤΑ ΟΑΕΕ