ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Καρύστου & ΕΚΑΒ
  •  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Νοσοκομείου Καρύστου & ΕΚΑΒ

     Κάρυστος, 29-05-2015

    Η  Ο.Μ.  Σύριζα Καρύστου έχει εντάξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας ως θέμα άμεσης προτεραιότητας. Ως εκ τούτου κλιμάκιο της Οργάνωσης, υπεύθυνο για την Υγεία, παρακολούθησε συμμετέχοντας ενεργά σε ευρεία σύσκεψη στην πόλη της  Χαλκίδας, (Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας  Εύβοιας), με θέμα «Η Υγεία Στη Στερεά Ελλάδα» υπό τον Υπουργό Υγείας,  Π. Κουρουμπλή, πλαισιωμένο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Α. Ξανθό, τον επικεφαλής της 5ης Υ.Π.Ε. Ν. Αντωνίου και τον Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γ. Ακριώτη, στις 4-5-2015, όπου και κατέθεσε τα προβλήματα και τις ανάγκες τόσο του Νοσοκομείου Καρύστου όσο και του ΕΚΑΒ που λειτουργεί στην περιοχή μας.                                                                    

    Είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο Καρύστου λειτουργεί (στον βαθμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια) χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Παρά τις προσπάθειες στελέχωσής του, πολλές θέσεις παραμένουν κενές με αποτέλεσμα την μη εύρυθμη λειτουργία του. Πρόσφατα δε προέκυψε και μείζον θέμα με την υπολειτουργία  του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι μετακινήσεις - αποσπάσεις οδηγών από άλλες περιοχές δεν εξυπηρετούν πλήρως την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και η στελέχωση των πληρωμάτων με προσωπικό του Νοσοκομείου δεν είναι  νομικά κατοχυρωμένη.

    Επειδή η τουριστική περίοδος άρχισε και ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται   απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει επαρκώς και πλήρως το Νοσοκομείο Καρύστου και το ΕΚΑΒ ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της άγονης, δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής μας. Διαβεβαιώνουμε ότι ο Καρυστινός λαός θα αγωνίζεται πάντα για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας  της περιοχής μας και ότι καθιστά υπόλογο και υπεύθυνο οποιονδήποτε δεν λάβει υπόψη του την ανάγκη για την άμεση λύση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ελλιπή λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου και κυρίως του ΕΚΑΒ. 

    Τα  θέματα Υγείας των πολιτών δεν μπορεί να αφεθούν στη λογική της μέσης λύσης και των ημίμετρων!

     

     

     

    Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου