H Eλλάδα έχει 18 επιλογές για να τινάξει την μπάνκα στον αέρα
  •  Στις κρίσιμες στιγμές η αποφασιστικότητα μετράει διπλά.

    Η Ελλάδα προσφέρθηκε να μην κάνει μονομερείς κινήσεις σε σχέση με τους δανειστές της.
    Αυτό δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε και προέκυψαν τρεις μονομερείς κινήσεις των δανειστών ως σήμερα.

    Η πρώτη ήταν η απαγόρευση της χρηματοδότησης των Ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ από τις 11.2.2015 με ενέχυρο Ελληνικά ομόλογα, εφόσον η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα βοήθειας.
    Η δεύτερη ήταν η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης S @P από το Β στο B-.

    Και το τρίτο χτύπημα ήταν ο ορισμός προθεσμίας έως τις 16 Φεβρουαρίου για να ζητήσει η Ελλάδα την παράταση του προγράμματος της, γιατί αλλιώς θα χάσει την οικονομική στήριξη από τους εταίρους της.
     

    Αυτές οι τρεις μονομερείς ενέργειες έγιναν για να δοκιμάσουν τις αντοχές της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

    Η ΕΕ μας οφείλει μία πολύ μικρή δόση, που δεν φτάνει για την κάλυψη των αναγκών ως τον Αύγουστο του 2015.

    Το να ζητήσουμε μία παράταση του προγράμματος ίσως να είχε νόημα, αν υπήρχε εγγύηση ότι το ΔΝΤ θα πλήρωνε τις δόσεις που μας οφείλει εγκαίρως.

    Αυτό όμως δεν μπορεί να μας το εξασφαλίσει η ΕΕ.. 

    Επιπλέον ό τι περίπου θα παίρναμε από το ΔΝΤ , θα το δίναμε πίσω στο ΔΝΤ και την ΕΕ.

    Αλλά τότε το κράτος με τι χρηματοδότηση θα λειτουργούσε?

    Και γίνεται ακόμα χειρότερο 

    Για να μας ζορίσουν περισσότερο δεν μας επιτρέπουν να δανειστούμε προσωρινά από τις Ελληνικές τράπεζες  μέσω εντόκων γραμματίων 5 δις ευρώ ακόμα 

    'Εχουν την απαίτηση να μην δανεισθούμε από την Ρωσία.

    Δεν μας αφήνουν να δανεισθούμε με λογικό επιτόκιο από τις αγορές με την έκδοση ομολόγων με διάρκεια πέραν των 9 ετών.

    Τι έχει απομείνει, που μπορούμε να κάνουμε?

    1.Nα φορολογήσουμε άγρια τον Ελληνικό λαό  

    2.Να πουλήσουμε σε τιμές κόστους κρατική περιουσία με ιδιωτικοποιήσεις express  

    3.Nα μειώσουμε άγρια και άλλο τους μισθούς, τις  συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες του κράτους  

    4.Να απολύσουμε 150.000 δημόσιους υπαλλήλους.  

    'Ολα τα παραπάνω είναι η ουσία του προηγούμενου μνημονίου και δε θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους.

    Απλά θα παρατείνουν την μιζέρια του Ελληνικού λαού και θα επιτρέψουν στο χρέος να αναχρηματοδοτηθεί με μεγαλύτερη διάρκεια και εντόκως

    Το πρόγραμμα αυτό δεν θα προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα και τους 'Ελληνες.

    Οι Ευρωπαίοι και η τρόικα ίσως να μην μας φοβούνται, γιατί πιστεύουν ότι θα μας αναγκάσουν με τις παλαβές απαιτήσεις τους να καταγγείλουμε το μνημόνιο πριν τις 28 Φεβρουαρίου 2015.  

    Αν το κάνουμε, θα δεσμεύσουν τα κεφάλαια που παραμένουν στο ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και με αυτά θα αυτοπληρωθούν για τις δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ως τον Αύγουστο του 2015.

    'Ετσι θα αποφύγουν την κήρυξη χρεοκοπίας με πρωτοβουλία της Ελλάδος 

    Αν το πετύχουν, ελπίζουν ως τον Αύγουστο να προκαλέσουν bank run στις Ελληνικές τράπεζες και κοινωνική αναταραχή για να δυσφημίσουν τη νίκη και το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που φέτος και του χρόνου θα έχουν εκλογές.  

    Αυτό είναι το σχέδιο τους σε γενικές γραμμές.

    Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει τις εξελίξεις?

    Τα αναφέρω ενδεικτικά:

    1. Nα ζητήσει επίσημα δάνειο 10 δισ δολαρίων από την Ρωσία ή από οποιαδήποτε χώρα προσφέρεται γι' αυτό.

    2. Να εκδόσει  παράλληλα εσωτερικό δάνειο με αφορολόγητο επιτόκιο 3,5%, εκφρασμένο σε ευρώ και εξωτερικό δάνειο εκφρασμένο σε δολάριο Αμερικής.

    Τα δάνεια αυτά να υπαχθούν στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 107 του Ελληνικού Συντάγματος, με εξομοίωση των κεφαλαίων που θα εισαχθούν με τα επενδυτικά κεφάλαια των εφοπλιστών και ξένων κεφαλαιούχων.

    Τα ποσά των δανείων να διατεθούν  για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, που έχουν παρόμοιο επιτόκιο σήμερα 

    3. Να βάλει τις Ελληνικές τράπεζες να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  ύψους 11 δις ευρώ με χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ, πριν οι Ευρωπαίοι αρπάξουν τα κεφάλαια αυτά για τις δόσεις τους.  

    4. Να επιβάλει φόρο 10% σε όλα τα κεφάλαια που εγκατέλειψαν την χώρα από το 2010 και δεν δηλώθηκαν οι τόκοι τους ως σήμερα στις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων κατοίκων της Ελλάδας .

    Ο φόρος αυτός  αφορά και τα 5 έτη και δεν είναι αναδρομική φορολογία.

    Αντιστοιχεί σε 2% το έτος και καλύπτει την εισφορά αλληλεγγύης που δεν πλήρωσαν, την φορολογία τόκων εξωτερικού και ένα  ειδικό συμπληρωματικό πρόστιμο-προσαύξηση για την φοροδιαφυγή τους, λόγω μη αναγραφής των τόκων τα 5 τελευταία χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους.

    5.Να περικόψει άμεσα  κατά 50% όλες τις βουλευτικές συντάξεις και τα προνόμια των πρώην βουλευτών και υπουργών.

    6.Να παρακρατήσει στη πηγή το 15% των μισθών των βουλευτών για τα δάνεια των κομμάτων τους, αν αυτά δεν ρυθμισθούν ή δεν εξυπηρετούνται κανονικά  

    7. Να εκδόσει άυλο χρήμα σε ποσότητα 15 δισ ευρώ με εκχώρηση στις τράπεζες μέρους  των ληξιπρόθεσμών οφειλών ποσού 23 δισ των Ελλήνων,  που κατέχουν ακίνητη περιουσία και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους σε 100 δόσεις.

    8.Να επιτρέψει νομοθετικά την χρηματοδότηση μικρών Ελληνικών επιχειρήσεων με την μέθοδο του crowd funding, μέσω εταιρειών τύπου Venture capital και με την χρήση δανεισμού μέσω μικροπιστώσεων. Να υιοθετήσει την αντίστοιχη ξένη νομοθεσία για την λειτουργία αυτών των σύγχρονων εργαλείων δανεισμού.

    9. Να επιτρέψει την προείσπραξη φόρων από μεγάλες επιχειρήσεις για 5 χρόνια, δίνοντας έκπτωση 10% στους εκάστοτε φορολογικούς συντελεστές.

    Με τον τρόπο αυτό εταιρείες που έχουν δανεισθεί από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τους τόκους, που πληρώνουν στις τράπεζες για ισόποσα με τους φόρους δανεικά κεφάλαια.

    10. Nα επιτρέψει την κατάθεση σε Ελληνικές τράπεζες κεφαλαίων εκφρασμένων σε Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Να δημιουργήσει συστήματα πληρωμών που να βασίζονται αυτούσια σ' αυτά τα νομίσματα, να επιτρέψει τον δανεισμό με χρεόγραφα σ' αυτά τα νομίσματα και την λειτουργία ανταλλακτηρίων για την ανταλλαγή τους σε επίσημα νομίσματα.

    11.Να επιτρέψει την κατάθεση χρυσού και πολύτιμων λίθων στις Ελληνικές τράπεζες για κάθε ιδιώτη που θα το επιθυμούσε, με παράλληλη μετατροπή τους σε άυλο χρήμα, με σταθερή τιμή μετατροπής τους σ' αυτό (παρακαταθήκη)

    12. Να καταργήσει την υποχρέωση διατήρησης οποιουδήποτε χάρτινου αρχείου για παραπάνω από 5 χρόνια.

    Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσει για ανακύκλωση δωρεάν χαρτί, που θα αντιστοιχεί σε αρχεία 15 χρόνων.

    Αυτή η ρύθμιση θα δώσει ώθηση στην βιομηχανία ανακύκλωσης χαρτιού της Ελλάδας και θα εξοικονομήσει εισαγωγές χαρτιού για 15 χρόνια.

    13. Να εξισώσει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα 150 ευρώ, δίνοντας το δικαίωμα σήμερα σε όσους παρέδωσαν πινακίδες να τα επανακυκλοφορήσουν, αφού τα περάσουν από ΚΤΕΟ και τα ασφαλίσουν.

    14. Να καταργήσει το φόρο μεταβίβασης και κληρονομιάς ακινήτων και να επιβάλει στη θέση του ένα ενιαίο φόρο κατοχής ύψους 0,22 % επί της αντικειμενικής τους αξίας. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να συμψηφίζεται και με όλα τα δημοτικά τέλη, όπου υπάρχουν.

    15. Να απαλλάξει τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων και δημιουργίας εταιρειών από ποσοστιαία τέλη και δικαιώματα συμβολαιογράφων και δικηγόρων επί των αξιών και των κεφαλαίων, που αναφέρονται σ' αυτά.

    16.Να επιβάλει με νόμο την πληρωμή μισθών, συντάξεων και ημερομισθίων κάθε είδους μέσω τραπεζικών λογαριασμών με ταυτόχρονη μηχανογραφική παρακράτηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών 

    17. Να προχωρήσει σε μείωση κατά 20% των συντελεστών ΦΠΑ για αγορές που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών με παρακράτηση του φόρου κατά την συναλλαγή.

    18. Να καλέσει τους Ευρωπαίους να επιδείξουν με έγγραφα όλες τις συμφωνίες, που φέρονται να έχουν κάνει με τις Ελληνικές κυβερνήσεις με το μνημόνιο. Στη συνέχεια όσες απ' αυτές δεν έχουν περάσει από την Βουλή για κύρωση να τις καταγγείλει ως non paper , λόγω νομικής ακυρότητας.

    'Οσες απ' αυτές φέρουν υπογραφές παράνομων οργάνων θα πρέπει να οδηγήσουν τους συντάκτες τους στην Ελληνική δικαιοσύνη για τις νόμιμες συνέπειες. Το Ελληνικό  κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν αντιπροσωπεύεται προσωπικά από τον κο Παπανδρέου, τον κο Βενιζέλο και τον κο Σαμαρά..

    'Ολα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται πολύ καπιταλιστικά για να εφαρμοσθούν από μία αριστερή κυβέρνηση.

    Αλλά αν εφαρμοσθούν,  θα πείσουν τους κεφαλαιούχους όλου του κόσμου ότι η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις οικονομικής φύσης και σε επιχειρηματικό δαιμόνιο των κατοίκων της βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τις άλλες οικονομίες των Ευρωπαίων σαράφηδων...
     
    Τότε ίσως υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με νόμους και όχι με μνημόνια...