Επιστολή απόγνωσης του Αγροτο/φικου Συλλόγου Νότιας Καρυστίας
 •  

  Με νέα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και στους βουλευτές Ευβοίας,  ο Αγροτο/φικος Σύλλογος Νότιας Καρυστίας κρούει τον κώδωνα κίνδυνου επιβίωσης πλέον για τις πάνω από  900 οικογένειες αγροτοκτηνοτρόφων της Νότιας Καρυστίας αν ψηφιστεί το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο για τους αγρότες
   
  «Με τα νέα μέτρα δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στα χωριά του Καβοντόρο - και μπαίνει ορίστηκα ταφόπλακα στην αγροτοκτηνοτροφική περιοχή της Νότιας Καρυστίας» 
  Αναλυτικά η επιστολή: 

  ΑΓΡΟΤΟ/ΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
  ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
   ΈΤΟΣ  ΊΔΡΥΣΗΣ  2004
  ΚΑΡΥΣΤΟΣ 20/07/15

  ΠΡΟΣ
   Κ.ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤ.ΑΝΑΠΤΥΞ.
   κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  ΚΟΙΝΟΠ.  Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Η ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ  ΤΑ ΧΩΡΙΑ  ΣΤΟ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ, ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ  κ.α. Η ΑΓΩΝΗ ΓΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ-ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 30% ΕΩΣ 50% ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ, ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  Ή ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ , ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΜΕΣΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ Η ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.
  ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟ/ΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΣΦΥΡΙΔΗΣ