Σκάνδαλο ΑΤΕ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «φέσωσαν» με πάνω από 200 εκατ. ευρώ την Αγροτική!
 • ΤΟ ΣΑΠΙΟ & ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!

   

  Η ΑΤΕ δεν ήταν μια απλή τράπεζα που χρεοκόπησε. 

  Ήταν το όχημα του κρατικοδίαιτου σοσιαλισμού που γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε επί ΝΔ - Τα δυο κόμματα όχι μόνο φέσωσαν με πάνω από 200 εκατομμύρια θαλασσοδανείων την τράπεζα, αλλά κουκούλωσαν όλο το σκάνδαλο συγχωνεύοντας την στην Πειραιώς.

  Εκτός από τα 1.300 δάνεια που χορήγησε υπό μορφή... «δανεικών και αγύριστων» σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, η Αγροτική Τράπεζα υπήρξε βασικός χορηγός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με δάνεια που δόθηκαν υπο αδιαφανείς διαδικασίες προς τα κόμματα. 

  Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήξεραν τι συμβαίνει με την Αγροτική και γι αυτό το λόγο στις θέσεις κλειδιά έβαζαν έμπιστους ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού.

  Η αγροτική τράπεζα ήταν η δεξαμενή που έδινε δανεικά κι αγύριστα στα αστικά πολιτικά κόμματα για να μπορούν να βολεύουν τους κομματικούς τους στρατούς

  Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

  Τα δάνεια στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ!!!

  Επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κρατούσαν ζωντανή την ΑΤΕ -αν και η τράπεζα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά- και την κρατούσαν ζωντανή «μπουκώνοντας» την με νέα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου τα οποία τελικά κατέληγαν στα κόμματα!


  Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο την έδωσαν στην τράπεζα Πειραιώς για να εξαφανίσουν τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

  Τα περισσότερα προβληματικά δάνεια δόθηκαν επί εποχής Λάμπρου στην διοίκηση της Αγροτικής αλλά μετά από δικαστικές αποφάσεις αθωώθηκε.

  Θυμίζουμε ότι μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Λάμπρου ήταν ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

  Το παιχνίδι είχε στηθεί με χειρουργικό τρόπο αφού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φρόντισαν με νόμο να «καθαρίσουν» και όλες τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για όσους διαχειρίστηκαν τον πακτωλό χρημάτων που πέρασαν μέσα από την Αγροτική Τράπεζα, η οποία επαναλαμβάνουμε λειτουργούσε ως «πλυντήριο» για το βρώμικο πολιτικό χρήμα.