ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ “κουρελού” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015. και στην Κάρυστο από τις Ανεμοπύλες.
 •  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

  “κουρελού”
  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
  Επιλεγμένες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι η Βασιλική Καρακώστα. Την Παρασκευή 7 Αυγούστου ο πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Καρύστου καλεί και ανεβάζει στη σκηνή την ταλαντούχα ερμηνεύτρια του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
  Η Βασιλική Καρακώστα κινείται με άνεση σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη, μπορεί με τη δωρική φωνή της να αναδεικνύει τα δημοτικά, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια που αποτελούν το βίωμα της, αλλά και ηλεκτρικές συνθέσεις που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Από τη μία το λαούτο, η γκάιντα και το βιολοντσέλο και από την άλλη η ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα, με τη Βασιλική Καρακώστα να τα ενώνει αρμονικά με την ευαισθησία και τη δυναμική της ερμηνείας της.
  Τέλος Ιουνίου κυκλοφόρησε στην εφημερίδα "Αυγή" μια premium έκδοση της καινούργιας της δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Κουρελού” 12 τραγούδια για ετερόκλητες συγκινήσεις.
  Στις φετινές της συναυλίες η Βασιλική Καρακώστα ερμηνεύει παραδοσιακά από το «Τζιβαέρι» και το «Τώρα τα πουλιά», ως τα «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και την " Αστροπαλιά” τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ απο τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, για να απογειώσει στη συνέχεια με την ερμηνεία της τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη και να περάσει στα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου αλλά και απο την "κουρελού" τραγούδια της κοινής μας καταγωγής και συγκίνησης που σήμερα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ να τραγουδήσουμε παρέα. Να ανάψουμε τη φλόγα της γιορτής για να μας ζεστάνει.
  Ας δούμε όμως τι έχουν πει μερικοί σημαντικοί άνθρωποι του τραγουδιού και όχι μόνο, που έχουν συνεργαστεί μαζί της:
  Διονύσης Σαββόπουλος (τραγουδοποιός):
  "Τέρας εργατικότητας στην πρόβα και με βαθιά ομαδική συνείδηση στο πάλκο. Η Βασιλική διαθέτει την ομορφιά και το ήθος της ελληνικής παιδείας και της τέχνης.
  Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός):
  "Αυτό που μ' αρέσει στην Καρακώστα είναι πως είναι η μόνη στην ηλικία της που ασχολείται με την ερμηνεία του λαϊκού-δημοτικού ελληνικού τραγουδιού».
  Ελένη Γκασούκα (σκηνοθέτης):
  "Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να σπάνε τους κανόνες. Κάποιοι θέτουν όρια και κάποιοι τα ξεπερνούν. Σ' αυτούς κατά τη δική μου άποψη ανήκει η Βασιλική Καρακώστα».
  Νίκος Πορτοκάλογλου (τραγουδοποιός):
  «Η Βασιλική δίνει στα παλιά τραγούδια ήχο σημερινό και στα σημερινά κάτι από τον παλιό. Αν προσθέσεις και την εκρηκτική μπάντα έχεις ένα πανηγύρι που έρχεται από το μέλλον. Είμαι περήφανος που της έδωσα τα πρώτα της τραγούδια".