Σε τροχιά διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Μελών απο την Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καρύστου
 •  

  Την παραίτηση τους ανακοίνωσαν επτά μέλη απο την Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Καρύστου.
  Στην κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στο τρίτο μνημόνιο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πλήρη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους "εκβιαστές δανειστές"

  Αναλυτικά η ανακοίνωση

  ''Η πλήρης συνθηκολόγηση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους "δανειστές", και η υπογραφή του τρίτου επαχθούς μνημονίου, είναι για εμάς η πλέον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πολιτική πράξη. Οι  νέο-φιλελεύθερες πολιτικές έχουν εργαλεία τους τα μνημόνια, και στόχο τους την φτωχοποίηση του λαού καθώς και την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
  Όλα αυτά η κυβέρνηση Τσίπρα τα πράττει ερήμην του κόμματος, και χωρίς καμμιά κομματική νομιμοποίηση. Ο Πρόεδρος του κόμματος διέλυσε με μιά κίνηση Βουλή και Κόμμα.
  Η ρήξη με την Ευρωζώνη και τους "εκβιαστές" των Βρυξελών είναι η μόνη προοπτική για τον Ελληνικό Λαό, για να σταματήσει πλέον αυτή η οικονομική αφαίμαξη και κακοποίησή του.
  Για τους λόγους αυτούς παραιτούμαστε από μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θέλοντας να συνεχίσουμε τον αγώνα για μιά  Κοινωνία Δίκαιη, απαλλαγμένη από μνημόνια και λιτότητα, με ορίζοντα τον Σοσιαλισμό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

  Δημήτρης Βατίστας (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ο.Μ. Καρύστου).
  Γουλανδρής Θανάσης (μέλος της Ο.Μ. Καρύστου).
  Λάφκας Λάζαρος (μέλος της Ο.Μ. Καρύστου).
  Μπαμπανιώτης Βαγγέλης (μέλος της Ο.Μ. Καρύστου).
  Μπούσουλα Κυριακή (μέλος της Ο.Μ. Καρύστου).
  Σπανομαρκίδη Δήμητρα (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ο.Μ. Καρύστου).
  Σπανομαρκίδης Νίκος (μέλος της Ο.Μ. Καρύστου).