Παρέμβαση της Σοφίας Τσολάκη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Δήμο Καρύστου
  •  

    Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Τσολάκη εκ μέρους της Παράταξης "Η Στερεά σε νέα τροχιά" στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.
    Θέμα της ερώτησης ήταν η επίσπευση των αναγκαίων έργων για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου και όσων προτάθηκαν από τον Δήμο Καρύστου για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της N. Καρυστίας, από τις 21/09/2015 έως και τις 24/09/2015.

    Συγκεκριμένα στην επίκαιρη ερώτηση ,αφού εκφράστηκε η συμπαράσταση στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη :
    - Να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη κλιμακίου της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας για αυτοψία και ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους των ζημιών και των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων αποκατάστασης.

    - Να υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ  Υπηρεσιών της Περιφέρειας  που έχουν  τεχνογνωσία - δυνατότητες και υπηρεσιών Δήμου, ώστε να διαμορφωθούν  ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες και οικονομοτεχνική   πρόταση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων , με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από την κακοκαιρία η περιοχή της Ν.Καρυστίας σε κτίρια, δρόμους, υποδομές, καλλιέργειες κ.λ.π.

    - Να καταρτισθεί τεκμηριωμένος πίνακας κοστολόγησης για την εκτίμηση του κόστους ζημιάς , να ιεραρχηθούν τα έργα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες κατά σειρά προτεραιότητας.

    - Να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη και σωστή προετοιμασία των έργων αποκατάστασης.

    - Να εξετάσει η Περιφέρεια τις δυνατότητες χρηματοδότησης ή συγχρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.