Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)
 • Ποιοι είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής - Με τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές - Απρόβλεπτες πλέον οι συνέπειες του μνημονίου και η οργή του κόσμου

  Με την ψήφιση των παράλογων προαπαιτούμενων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δίνουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και γράφουν τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Αριστεράς - Δείτε ποιοι καταδίκασαν τη χώρα στην ύφεση με τις ψήφους τους - 154 «ΝΑΙ» επί της αρχής - Απούσα η Βασιλική Κατριβάνου, μοναδική απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ - Καμαρώστε τους. Θα τους βρείτε μπροστά σας, στο δρόμο, στα καφενεία, στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα σας πουν το ίδιο παραμύθι: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. (πλην της Βασιλικής Κατριβάνου που δήλωσε απούσα) ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής και επί των 7 άρθρων στο πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος που ρυθμίζει τα προαπαιτούμενα και θα εκταμιεύσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

  Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη χώρα, αφού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οι απολαβές των μισθωτών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν καθολική κινεζοποίηση, οι συντάξεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πέσουν σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 400 ευρώ και θα αφανιστεί η έννοια του «ελληνικού επιχειρείν», αφού τα ξένα funds θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλες τις επιχειρήσεις.

  Παράλληλα με το μπαράζ των αποκρατικοποιήσεων δεν θα μείνει τίποτα υπό τον έλεγχο του κράτους και επίσημα πλέον η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπανανία» της Ευρώπης και σε μια απέραντη αποικία χρέους. Οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατοχής και της απόλυτης φτώχειας, όπως την έζησαν οι παππούδες μας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

  Η πλήρης διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας είναι γεγονός, με τη σφραγίδα της τρόικας και των δανειστών. Η υποτακτικότητα που επέδειξαν τόσο ο Τσίπρας και όσο ο Καμμένος δεν έχει γυρισμό.

  Από τη στιγμή που οι δανειστές κατάφεραν να συντρίψουν και την τελευταία αντίσταση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.

  Το ερώτημα είναι: Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα;

  155 άνθρωποι που εξελέγησαν, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, θα μπορούν άνετα να ζουν με τις 5.700 ευρώ το μήνα που τους προσφέρει η «μπανανία» της Ευρώπης. Εμείς θα δίνουμε το αίμα μας για 580 ευρώ μισθό και 360 ευρώ σύνταξη για να μπορούν οι «χειροκροτητές» της τρόικας - δήθεν αντιπρόσωποι του λαού να αποφασίζουν για το μέλλον των δισέγγονών μας.

  Δείτε τα πρόσωπά τους και κρατήστε τα καρφωμένα μέσα στο μυαλό σας. Για όσα θα συμβουν από εδώ και στο εξής, αυτοί που βλέπετε είναι 100% υπεύθυνοι.

  Δείτε τους καλά γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να σας δουν κατάματα. 

  new vouli 1
  new vouli 2new vouli 3
  new vouli 4

  V 5
  V 6

  Επί της αρχής το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν εμφάνισε απώλειες, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τα επί μέρους άρθρα καθώς ο Νικος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε έξι.

  Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς απουσίαζε η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως, με επιστολή που δεν προσμετράται, δήλωσε ότι θα ψήφιζε «ναι» σε όλα.

  Κατά, ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς από την ψηφοφορία έλειπαν οι Άδωνις Γεωργιάδη, Άννα Καραμανλή, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης και Κατερίνα Μάρκου.

  Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν και οκτώ άρθρα. Πρόκειται για το πρώτο άρθρο που αφορά σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το δεύτερο για φορολογικά ζητήματα, το πέμπτο που αλλάζει την ρύθμιση των 100 δόσεων, το 10ο που καταργεί τους προληπτικούς ελέγχους σε πληρωμές του Δημοσίου, το 13ο για τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το 14ο για τον ΑΚΑΓΕ, το 17ο για σύμβαση του ΟΣΕ με την Eurofima για προμήθεια τροχαίου υλικού και το 21ο για εμπορία οίνου.

  Στα άρθρα ψήφισαν:

  -ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Εξαιρείται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21
  -ΝΔ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 που είπε «ναι»
  -Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα
  -ΠΑΣΟΚ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπαν «ναι»
  -Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι».

  Είναι θλιβερή ακόμα και η δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Παρασκευής 16/10/2015 από τη Βουλή:

  «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά μέτρα δύσκολα. Τα ξέρατε όλα από τον Αύγουστο και τα ψηφίσατε» είπε με απύθμενη υποκρισία προς την αντιπολίτευση, λησμονώντας ότι ο ίδιος έλεγε προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα διαπραγματευθεί σκληρά για να μην περάσουν οι αδικίες και οι παραλογισμοί των δανειστών.

  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Αριστεράς που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα τα καταργούσε με ένα νόμο, είπε χωρίς ίχνος ντροπής: «Δεν μπορείς να βάζεις σε όλα κόκκινες γραμμές»!

  Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον υποχωρήσει γονυπετής.

  Δεν προβάλει πλέον καμία αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών με μοναδικό του επιχείρημα ότι τα δίνει όλα για να απομειωθεί το χρέος.

  Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε κανείς άλλος από τους Έλληνες βουλευτές δεν βρήκε μια κουβέντα να ψελλίσει για όλο αυτό τον κόσμο που 6 χρόνια τώρα δεν βρίσκει δουλειά και γυρνάει στα γραφεία του ΟΑΕΔ αναζητώντας ένα μεροκάματο να ζήσει τα παιδιά του.

  Κανείς δε βρήκε μια κουβέντα για τους Έλληνες που ρίχνουν στο... πάτωμα την αξιοπρέπειά τους με τα μάτια σκυμμένα και σέρνονται στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας για ένα πιάτο φαγητό.

  Ξέρουμε, όταν μετακινείσαι από τη βίλα στο υπουργείο με ελικόπτερο, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνει να μην έχεις να πάρεις τα φάρμακα του πατέρα σου.

  Όταν ξέχασες να δηλώσεις 1 εκατομμύριο ευρώ για τρία χρόνια είναι σχεδόν απίθανο να έχεις δει πατεράδες να ψάχνουν εικοσάλεπτα στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά τους.

  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πολιτική είναι η άγνοια και οι κυβερνώντες διακατέχονται από απόλυτη άγνοια κινδύνου, αφού η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και θα είναι απρόβλεπτη.

  Με τις εθελόδουλες επιλογές Τσίπρα - Καμμένου είναι βέβαιον ότι θα γονατίσουμε κι άλλο. Θα ματώσουμε. Θα ζήσουμε ξανά την κόλαση. Όμως έφτασε η ώρα ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του.

  Όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι που βρέθηκαν από τύχη, από βύσμα κι από τους κομματικούς σωλήνες στα βουλευτικά έδρανα χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια ημέρα στη ζωή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».