Κώστας Μαρκόπουλος: Γιατί στηρίζω Απόστολο Τζιτζικώστα για Πρόεδρο τη ΝΔ
 • Τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας για τις εσωκομματικές εκλογές στις 22 Νοέμβριου δηλώνει ο πρώην βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, αιτιολογώντας τους λόγους επιλογής του.

  ''Στην πολιτική μου πορεία φροντίζω πάντα να αιτιολογώ κάθε μου απόφαση. Το ίδιο κάνω και τώρα, λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της ΝΔ και προτρέπω τους φίλους και τα μέλη του κόμματος μας, να πράξουν το ίδιο.

  ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τους εξής λόγους:

  1. Η  ΝΔ χρειάζεται ένα σοκ ανανέωσης και αναγέννησης με σκοπό να απευθυνθεί στην κοινωνία με αξιοπιστία.  Αυτή την αξιοπιστία δεν την τροφοδοτούν όσοι έχουν πρωταγωνιστήσει την τελευταία 5ετια, κατά την διάρκεια της οποίας η ΝΔ έχασε τους μισούς ψηφοφόρους της. Η αξιοπιστία χρειάζεται κάποιον νέο, άμεμπτο, ικανό, ποιοτικό και σύγχρονο. Αυτά τα διακρίνω στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα.

  2. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεγέλασε τον κόσμο και έχει πλήρως παραδοθεί σε μια πολιτική ανελέητων φόρων που εξαθλιώνουν και εξοργίζουν την κοινωνία.  Αδυνατεί να σχεδιάσει ανάπτυξη και παραγωγή νέου πλούτου και θέσεων εργασίας. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής παραπαίει και αδυνατεί να σχεδιάσει στρατηγικό ρόλο στην ΝΑ Μεσόγειο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταρρεύσει μέσα στο 2016. Η ΝΔ με την σημερινή της ρητορική φαίνεται μάλλον αδύναμη να πείσει ότι μπορεί να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή, με στρατηγική και όραμα για την ανάταξη της πατρίδας μας. 

  3. Η ΝΔ κέρδισε στην κάλπη μόνο το 8% των νέων ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών.  Η ίδια ηγετική ομάδα δεν δικαιολογείται να ζητά νέα ευκαιρία να ηγηθεί. Η παρουσία ενός 37χρονου στο τιμόνι της κεντροδεξιάς παράταξης δίνει προοπτική νίκης.

  4. Ο κομματικός οργανισμός της ΝΔ είναι γερασμένος, κουρασμένος και απόμακρος από τις παραγωγικές τάξεις.  Θέλει κτίσιμο με όρους κοινωνίας, με όρους ποιότητας, αξιοκρατίας και αξιοσύνης. Η οργάνωση της ΝΔ θέλει άλλη νοοτροπία και άλλο πολιτικό ρόλο. Η ΝΔ έχει όργανα που πρέπει να λειτουργούν, όχι να υπακούουν.. Οι εξαγγελίες του Απόστολου Τζιζικώστα για την νέα οργάνωση με νέο ρόλο, με ικανοποιούν και με καλύπτουν.

  5. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον βηματισμό του κοινωνικού φιλελευθερισμού και να αγκαλιάσει την ταλαιπωρημένη μεσαία τάξη και το λαϊκό κόσμο που σε λίγο θα είναι πολιτικά άστεγος και προδομένος από τους Τσίπρα - Καμμένο. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που μιλά με σαφήνεια για κοινωνικό φιλελευθερισμό.

  Ακούω διάφορες αντιρρήσεις για τα παραπάνω.. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι απολαμβάνουν αξιώματα… ακινησίας και συμβιβασμού στην ΝΔ. Ακόμα κάποιοι ονειρεύονται να συγκυβερνήσουν με τον Τσιπρα..  

  Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε ότι η ΝΔ μπορεί να ξεκολλήσει πολιτικά και εκλογικά. Η ΝΔ θα επιτύχει όταν από κόμμα γίνει παράταξη και συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες, από την Δημοκρατική Δεξιά μέχρι τα όρια της Πατριωτικής Αριστεράς.  Όπως παλιά...  

  Για όλα αυτά στηρίζω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για Πρόεδρο της ΝΔ.