Αλλαγές στα Capital controls
  •  

    Αλλαγές στα Capital controls: Νέο όριο και επιλογή ημέρας ανάληψης - Εως και 2.100 ευρώ το μήνα το όριο

    Από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώτος των capital controls για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ και γκισέ τραεζών, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταημέρου για τουςκαταθέτες.

     
    Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει ανάληψη. Εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα, αν γίνει την Τρίτη, την αμέσως ερχόμενη Τρίτη κ.ο.κ. 

    Πρόκειται για μία απόφαση προς την κατεύθυνση χαλάρωσης του περιοριστικού καθεστώτος στις αναλήψεις, με στόχο ο καθένας να τις προσαρμόσει στις ανάγκες του. 

    Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει επίσης από την Τράπεζα της Ελλάδος, να μπορεί να μεταφέρεται το εβδομαδιαίο όριο των 420 ευρώ και σε επόμενη εβδομάδα μέσα στον ίδιο μήνα. 

    Με τον τρόπο αυτό, κάποιος θα μπορεί να σηκώνει μέσα στον ίδιο μήνα με μία κίνηση 1.680 - 2.100 ευρώ. Εξάλλου, έχει ζητηθεί η αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ.