Σχόλιο του γραφείου Δημάρχου Καρύστου, σχετικά με τη πρόταση του κ.Μανώλη για τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης Μαρμαρίου.
  • Απογοήτευση, είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τις τελευταίες ανακοινώσεις του επί σειρά ετών Δημάρχου κ. Μανώλη. Περιμέναμε με την εμπειρία τόσον χρόνων σε θέσεις ευθύνης να μην υποκύψει στο λαϊκισμό και με υπευθυνότητα να ασκήσει το σημαντικό ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές, αυτόν του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

    Με λύπη όμως, διαπιστώνουμε πως ο κ. Μανώλης έχει επιλέξει ένα μη παραγωγικό δρόμο ο οποίος κάνει κακό  κυρίως  στην δική του πολύχρονη  πορεία στα δημόσια πράγματα του τόπου μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να καλύψουμε τα οικονομικά ελλείμματα και να λύσουμε τα τεράστια  προβλήματα που κληρονομήσαμε  από το παρελθόν. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συρθούμε σε ένα διάλογο μικρό πολιτικής, άγονο και ξύλινο που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο και στους συμπολίτες μας.


    Εμείς δεν εργαζόμαστε για τις εκλογές του 2019! Εργαζόμαστε ώστε το 2019 ο τόπος και οι συμπολίτες μας να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Αφήνουμε στην άκρη αυτούς που ζουν και αναπνέουν για την καρέκλα και προχωράμε με τους ανθρώπους της δημιουργίας για να αλλάξουμε τα πράγματα.


    Καλούμε έστω και τώρα τον κ. Μανώλη να συνταχθεί στη προσπάθεια μας. Να αφήσει στην άκρη ανεδαφικές προτάσεις φωτοβολίδας, που πρόσκαιρα, μπορεί να τον γεμίζουν ικανοποίηση αλλά πολύ σύντομα εξανεμίζονται και γίνονται ανέκδοτα. Χρειάζεται απλώς να έχεις κοινή λογική για να κατανοήσεις πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

    Υ.Γ. Σαφώς και το εφάπαξ ποσό της σύνδεσης αποχέτευσης στις μέρες μας φαίνεται μεγάλο. Ξεχνά όμως ο κ. Μανώλης να πει, πως μέχρι σήμερα το ετήσιο  κόστος βυτίου ήταν πολύ μεγαλύτερο. Δεν θυμόμαστε την περίοδο που ήταν δήμαρχος να είχε προτείνει «επιδότηση βυτίου» για κάθε νοικοκυριό ώστε να ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
    Αναρωτιόμαστε δε, γιατί πρότεινε 100€ για κάθε σύνδεση και όχι 200€. Προφανώς και θα έχει κάποια μυστική μελέτη που θα περιγράφει αναλυτικά το συνολικό κόστος αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης της απόφασης αυτής.  Σε κάθε περίπτωση αν την έχει θα θέλαμε  να την 
    καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση.