Έγινε η αρχή. Οι λογιστές δεν καταθέτουν δηλώσεις
 •  

  Έγινε η αρχή. Οι λογιστές πηγαίνουν για ολομέτωπη σύγκρουση.

  Καθολική άρνηση κατάθεσης δηλώσεων και απο αύριο κατάληψη εφοριών σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα με αιφνίδιο τρόπο.

  Καλούμε αύριο τους λογιστές Πειραιά στην Έ Δ.Ο.Υ. Πειραιά για ειρηνική "παρουσία".

  Για πρώτη φορά δίπλα σε κινητοποιησεις των λογιστών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , το οποίο εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση.

  Κανείς δεν περισσεύει.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 2132141800, TELEFAX. 2132141873

  Αθήνα, 6/4/2016

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 18/4/2016 – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΦΟΡΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/4/2016 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

  Κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS. Παράλληλα, αύριο προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.
  Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
  «Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
  «Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.
  «Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.
  Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

  Γραφείο Τύπου του Ο.Ε.Ε.
  Τηλ: 2132141867