Αθανάσιος Ζαφείρης: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
  •  



    Το διήμερο 14 και 15 Μαΐου, η καρδία της νότια Καρυστία, κτυπούσε στους ρυθμούς της τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.

    Σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που τα είχε όλα, με πάνω από 20 εισηγήσεις και παρεμβάσεις, που έλαβαν χώρα στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο Καρύστου, από επιστήμονες, στελέχη της τουριστικής αγοράς, ειδικούς marketing.
    Με πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερωμένες στον πολιτισμό , στην ξενάγηση των καλεσμένων στην ευρύτερη περιοχή, στην γαστρονομία, σε συνεργασία των τοπικών επαγγελματικών συλλόγων Καρυστίας , αλλά και την μεγάλη και πολύτιμη συμπαράσταση και οργάνωση της έκθεσης των Ευβοϊκών προϊόντων από το Επιμελητήριο Ευβοίας, όπου ξεδιπλώθηκε όλος ο πλούτος της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης μας.

    Η όλη εκδήλωση οργανώθηκε από το τουριστικό τμήμα του Δήμου Καρύστου, το Δημόσιο ΙΕΚ Καρύστου τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» , από τους καθηγητές του ΙΕΚ Καρύστου, από το Επιμελητήριο Ευβοίας, από τα επαγγελματικά σωματεία και επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και Μεγάλων Χορηγών της εκδήλωσης.

    Το κεντρικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού ήταν:

    «Νότια Εύβοια - Συνέργειες στον Τουρισμό και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

    Με μεγάλη αναφορά στις προοπτικές και στο δυναμισμό του τουριστικού προϊόντος της νότιας Καρυστίας, με έμφαση στις:

    α) Τουριστικές υποδομές και αξιοθέατα.
    β) Εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
    γ) Προϊόντα Ευβοϊκής Γης & Γαστρονομία.
    δ) Ο τουρισμός απάντηση στην κρίση.
    ε) Η εφαρμογή του branding στη Νότια Εύβοια

    Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νότιας Καρυστίας λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, o σημαντικός εκσυγχρονισμός των ξενοδοχειακών υποδομών, εστίασης και ψυχαγωγίας του ευρύτερου δήμου Καρύστου, οι εναλλακτικές προκλήσεις και τα πολιτιστικά αξιοθέατα δημιουργούν την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος που καλούμαστε όλοι εμείς να φορείς και επαγγελματίες να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε.

    Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται προσπάθεια με όραμα, συγκεκριμένους στόχους, πρόγραμμα και συντονισμό.

    Η κυρίαρχη “λεπτομέρεια” είναι ή αλλαγή νοοτροπίας του τρόπου που προσεγγίζουμε την τουριστική ανάπτυξη.

    Η πρόκληση είναι μπροστά μας, οι πόροι μπορούν να εξευρεθούν, η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά γιατί ο χρόνος κυλά αντίστροφα και κάθε ολιγωρία αφαιρεί ελπίδα και προοπτική για την συνολικότερη πορεία της νότιας Καρυστίας.

    ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ
    Αθανάσιος Ζαφείρης
    Αντιδήμαρχος Δήμου Καρύστου