Καλές πρακτικές πόλεων για το Δήμο Καρύστου
 •  

  Γράφει ο Παναγιώτης Ε. Αντωνιάδης Οικονομολόγος - Στέλεχος Αθηναϊκού Τύπου
  ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΜΙΘΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

  ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟ 1970 ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΤΟΝ ΝΤΕΜΟΝΤΕ.

  ΕΧΕΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΚΑΘΕΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ& ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΒΡΕΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΚΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΗΣ...

  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ τ. ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ.

  ΔΙΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΟΛΝΕ ΕΝΟΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ.

  ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΧ... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ...

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ & ΟΛΝΕ ΑΠΟ 40 ΕΤΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΖΑΠΙΝΓΚ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...

  ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ('77- '81-'16) ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ , ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΤΙΣ BUSINESS ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ Α Ν Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Τ Ο Ι & τ. αυτοδιοικητικοι...

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

  Εβδομάδα οικολογικής δόμησης και οραματισμού στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

  Ο Αγ. Νικόλαος στην Κρήτη σηματοδοτεί την αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν με ένα μήνυμα περιβαλλοντικού γίγνεσθαι.

  Σε συνεργασία με την ΜΚΟ ECOWEEK, το ίδρυμα Γ & Α Μαμιδάκη και τον όμιλο bluegr Hotels & Resorts, ο Δήμος Αγ. Νικολάου φιλοξενεί μία εβδομάδα, οικολογικής δόμησης και οραματισμού για προτάσεις οικολογικών παρεμβάσεων μέσα στην πόλη.

  Από τις 3/7 έως και τις 10/7 η πόλη του Αγ. Νικολάου θα φιλοξενήσει το διεθνές συνέδριο και τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού της ΜΚΟ ECOWEEK με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό – Καναδά, Αγγλία, Ισραήλ, Τουρκία και Ιταλία. 

  Στόχος των εκδηλώσεων η διαμόρφωση νέων ιδεών για την ανάπλαση σημείων της πόλης, όπως το θαλάσσιο μέτωπο με νέες προτάσεις για οικολογικές αναπλάσεις σε αυλές σχολείων και προτάσεις για ποδηλατοδρόμους και περιπάτους σε πράσινους πνεύμονες στην πόλη. Στα εργαστήρια περιλαμβάνονται επίσης πιλοτικές κατασκευές με οικολογικά υλικά και ήπιες μεθόδους από ομάδες ειδικών που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.

  Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται προβολές ταινιών οικολογικού περιεχομένου, έκθεση προτάσεων αειφόρου σχεδιασμού, επισκέψεις σε οικολογικά κτίρια στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, καθαρισμός παραλίας και βυθού και άλλες εκδηλώσεις.