Ύβρις και Πρόκληση!Δείτε πώς μας εμπαίζουν οι 'Εθνοπατέρες' μας...
  •  

    Όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη πραγματικότητα. Φτώχεια, ανεργία, ανέχεια, αυτοκτονίες. Η ζωή, ειδικά στην Αθήνα, έχει γίνει μία κόλαση. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ‘γαλατικό’ χωριό που αντιστέκεται σε αυτά. Οι κάτοικοι του είναι ευτυχισμένοι, πλούσιοι και πάντα χορτάτοι.

    Μιλάμε φυσικά για τη Βουλή των Ελλήνων, που λειτουργεί με έναν ‘ παράδοξο’ τρόπο. Ενώ ψηφίζουν όλα αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα για όλους μας, αυτοί είναι στην ‘απ’ έξω’. Διατηρούν για τους εαυτούς τους αφορολόγητη αποζημίωση άνω των 5.000 ευρώ το μήνα, επιδόματα αρκετών χιλιάδων ευρώ, δωρεάν ΙΧ, τσάπα αεροπορικά εισιτήρια για να δώσουμε μερικά παραδείγματα. Τα προνόμιά τους μεγάλα και προκλητικά. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά πως θα ήταν η ζωή σας αν ήσαστε βουλευτές.

    Η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση περίπου 5.200 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα ποσά που κάθε βουλευτής εισπράττει από την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπου κάθε συμμετοχή πληρώνεται με 75 ευρώ, δηλαδή στο τέλος του μήνα μπορεί να βγει ποσό από 700 έως 1000 ευρώ έξτρα εισόδημα. Οι περισσότεροι δε είναι μονίμως απόντες. Μπαίνουν υπογράφουν για την παρουσία και….γειά σας. 

    Φυσικά μην ξεχνάτε πως τα βουλευτικά εισοδήματα φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!

    Αυτό σημαίνει πως για ετήσιο άθροισμα εσόδων περίπου 93.000 ( εκεί κυμαίνεται κατά μέσο όρο πληρώνει φόρο περίπου 5.500 ευρώ! Λιγότερα δηλαδή από όσα θα κληθεί να πληρώσει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ μετά την περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου ορίου.

    Υπάρχει βέβαια και το επίδομα οργάνωσης γραφείου. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια , το ποσό που λαμβάνει στο χέρι κυμαίνεται από 738,88 ευρώ έως 923,74 ευρώ. Επίσης, σε κάθε βουλευτή, εκτός από το ΙΧ που παρέχεται δωρεάν, δίδεται και το επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 291 ευρώ έως 648 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας. Μην ξεχνάμε επίσης πως δεν πληρώνουν διόδια. Επιπροσθέτως, ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 909,31 ευρώ το μήνα για έξοδα ταχυδρομείου.

    Τελικά φαίνεται πως  χορτάτος δεν θυμάται πως είναι να πεινά κανείς….