''Κίνηση αντιπερισπασμού τα «παιχνίδια» του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό νόμο και τηλεοπτικές άδειες΄΄
  •  

    Είναι προφανές ότι τα προϋπολογισθέντα αποτελέσματα της φοροκαταιγίδας δεν θα υπάρξουν με το 80% των Ελλήνων πολιτών να έχει εισόδημα λιγότερο από 1.000 ευρώ το μήνα, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
    Όπως είπε:«αυτή η αυτή η φτωχοποίηση, εξαρχής, ρίχνει έξω τα προϋπολογισθέντα έσοδα και δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης. 
    Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάπτυξης ποτέ και πουθενά μέσα σε φοροκαταιγίδα. Συνεπώς, αυτό πρέπει να αλλάξει, όμως, δεν αλλάζει με ευχές. 
     

     
    Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να υπάρχει ισοσκελισμός δαπανών και εσόδων. Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες, να μειωθεί η σπατάλη, όπως για παράδειγμα οι κρατικές παθογόνες επιχειρήσεις είναι προτιμότερο να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια για να μπορέσουν να γίνουν κερδοφόρες. Επίσης, ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Αστικές Συγκοινωνίες που το 2014 είχαμε καταφέρει να είναι κερδοφόρες διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα και τώρα είναι ζημιογόνες».
     

     
    Όσον αφορά στο θέμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή των όσων συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την είσπραξη 7 δις ευρώ από οφειλές και αυτό γιατί δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να κόψουν από αλλού δαπάνες, διερωτώμενος, παράλληλα, πως είναι δυνατόν να εισπραχθεί αυτό το ποσό μέσα σε έξι μήνες και τι θα γίνει στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, υπενθυμίζοντας το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη».

     
    Σχετικά, τέλος, με τον εκλογικό νόμο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει παιχνίδια λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο Μένιος ζει αυτός τούς οδηγεί. Είναι κολπάκια Κουτσόγιωργα και η μόνη σκοπιμότητα είναι ο αντιπερισπασμός. Αυτές είναι οι προτεραιότητες; Ο εκλογικός νόμος και οι τηλεοπτικές άδειες; 
     

    Είναι σαφής η σκοπιμότητα. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση, η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο στην «Καθημερινή», που αναφέρει, πως θα ήταν η κατάσταση, εάν ίσχυε η απλή αναλογική το 2012, το 2015, πόσο δεν θα είχε δημιουργηθεί κυβέρνηση. Καλό θα ήταν να διδαχθούμε και από τους Ιταλούς γείτονές μας, που είχαν απλή, άδολη, ανόθευτη αναλογική και μετά από παρατεταμένες περιόδους ακυβερνησίας αλλάξανε τον εκλογικό τους νόμο. 

    Όσο για το δικαίωμα ψήφου στα 17 θα καλούσα τον ΣΥΡΙΖΑ να μην παίζει, τούς έχουν μαυρίσει το μέλλον και τώρα πάνε να δώσουν ένα γλειφιτζούρι. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτές δεν είναι προτεραιότητες μιας κυβέρνησης στην Ελλάδα του 2016».