ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
  •  
     Αύριο στις 11  το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας θα συγκεντρωθούμε άνθρωποι που πληγήκαμε  από την φωτιά, όπως και άλλοι κάτοικοι των περιοχών αυτών και όχι μόνο, για να συζητήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας συλλόγου για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που πρέπει να τύχουμε από την επίσημη πολιτεία σε σχέση με τις πυρκαγιές που δημιουργούντε κυρίως υπαιτιότητας του εναέριου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
    Επίσης θα υπογράψουμε το ψήφισμα για να επιδοθεί όπου πρέπει όπως και για να δηλώσουμε καθαρά το τι θέλουμε.
    Αυτό που θέλουμε είναι η απομάκρυνση του υποσταθμού και η υπογειοποίηση του δικτύου όπως και η αποζημίωση μας.

     Καλούμε λοιπόν , εμείς, οι πληγέντες κάτοικοι όλους όσους πιστεύουν το ίδιο και ανησυχούν, είναι μάρτυρες  και γνώστες των γεγονότων, περιμένουν την σειρά τους να καούν , η έχουν πάθει βλάβες από την αδυναμία της ΔΕΗ να προστατέψει την περιουσία των καταναλωτών της,  να έρθουν και να υπογράψουν, όπως και να λάβουν μέρος σε αυτή την διεργασία που μας δίνει την δυνατότητα   επισήμως να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.
    Αν είναι σύλλογοι παρακαλώ να έρθουν με την σφραγίδα τους , έτσι ώστε τουλάχιστον ένα μέρος των υπογραφών να παραδοθεί στο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί την πόλη μας την βδομάδα που μας έρχεται.

    Όπως καταλαβαίνεται, δεν έχω κάποιο αντίστοιχο επίσημο τρόπο να καλέσω τις διάφορες αρχές , αλλά πιστεύω ότι και αυτός ο τρόπος είναι αρκετός.

    Πως ξεκίνησαν όλα.
    Μετά την φωτιά όλοι ήμαστε σε κατάσταση απελπισίας στενοχώριας και αδιεξόδου. Την άλλη μέρα μου τηλεφώνησε ο γιατρός Μαμάς Λεωνίδας και μου λέει, "Σοφία πρέπει να κάνουμε σύλλογο πυροπλήκτων". Το σκέφτηκα λίγο και μετά άρχισα να ρωτάω τον κόσμο τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Όλοι, μα όλοι, μου είπαν ότι πρέπει να φύγει  ο υποσταθμός και να μπούνε τα καλώδια υπόγεια. Όλοι ήταν υπερ της ιδέας και έτσι φτάσαμε στο σήμερα με την βοήθεια του κ.Χατζηνικολή Ζάχου του δικηγόρου μας, που χωρίς αυτόν ούτε ψήφισμα θα είχαμε, ούτε το προσχέδιο του καταστατικού.

    Αυτά προς το παρόν.
    Πατήστε πάνω στην εικόνα να διαβάσετε το ψήφισμα.


    Ανάρτηση από Sophia Kollia