Οι καλοκαιρινές δράσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Καρυστίας και τo νέο ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Καρυστίας
 • Στις καλοκαιρινές δράσεις και πρωτοβουλίες του για το φετινό καλοκαίρι αναφέρεται με ενημερωτικό δελτίο ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Καρυστίας


  - Στις 3/7/2016 καθαρίσαμε και βάλαμε ταμπέλες στο μονοπάτι Μύλοι – Κύλινδροι μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύλων. Οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν και θα συνεχιστούν σε επόμενη εξόρμηση.

  - Στις 25/8/2016 επισκεφτήκαμε το μονοπάτι στο Φαράγγι του Αγίου Δημητρίου που έχει πάθει ζημιές από κατολισθήσεις σε τέσσερα σημεία. Για την αποκατάστασή του θα χρειαστεί να δουλέψουν τουλάχιστον ένας χτίστης πέτρας με ένα ή δύο εργάτες και μια ομάδα εθελοντών. Το μονοπάτι σε συνδυασμό με την παραλία της Σχινοδαύλειας όπου καταλήγει, μπορεί να γίνει ένα σημαντικό αξιοθέατο όπως ο Δημοσάρης. Η θέα των απόκρημνων γκρεμών που υψώνονται πάνω από το μονοπάτι δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση του μεγαλείου της φύσης. Έχουν ακόμη ενδιαφέρον τα απομεινάρια της αγροτικής ζωής που διακρίνονται διάσπαρτα στο τοπίο. Μόνο ένας βοσκός έχει απομείνει που χρησιμοποιεί το μονοπάτι.

  Στις 17/8/2016 μας προσκάλεσε ο Σύλλογος οικιστών της Κορασίδας Αλιβερίου να μιλήσουμε για τα αιολικά πάρκα της Νότιας Εύβοιας. Ο παραθαλάσσιος οικισμός πρόκειται να περιτριγυριστεί με ανεμογεννήτριες σε κοντινή απόσταση και οι κάτοικοι ανησυχούν για το μέλλον του τόπου τους.

  - Στις 18/8/2016 ο Γιάννης Σχίζας, μέλος του ΔΣ και πιστός φίλος της περιοχής μας για πολλές δεκαετίες,  έδωσε την ομιλία  ‘Οχη: το βουνό της Εύβοιας και η απομάγευση που απειλείται’ στην καντίνα της παραλίας Μάρμαρα Αετού. Την ομιλία παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα. Διαβάστε ένα μέρος της ομιλίαςhttp://oikologein.blogspot.gr/2016/08/18-7.html

  Στην εκλογή νέου ΔΣ προχώρησε ο Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας (Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ)
  Η Γενική Συνέλευση στις 26/7/2016 ανέδειξε νέο ΔΣ. Οι αρμοδιότητες των μελών κατανέμονται ως εξής:


  Πρόεδρος: 
  Χ. Μπερέτη

  Αντιπρόεδρος:
  Δ. Γιαννάκος

  Γραμματέας:
  Θ. Μπινιάρης

  Ταμίας: 
  Π. Ασλάνης

  Δημόσιες Σχέσεις:
  Σ. Γιαννοπούλου

  Μέλη:
  Γ. Σχίζας
  Γ. Τσολάκης
  Β. Βροντίσης         
   
  Χ. Μήτρος

  Για το ΔΣ
  Χ. Μπερέτη - Πρόεδρος
  Θ. Μπινιάρης - Γραμματέας