Το Επιμελητηριο Εύβοιας στην τουριστική Έκθεση "ROMEXPO" στη Ρουμανία
  •  
    ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ROM EXPO ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

     
    Το Επιμελητήριο στα πλαίσια σειράς συντονισμένων δράσεων για την Τουριστική προβολή της Εύβοιας συμμετείχε συλλογικά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Συλλόγους Ξενοδόχων & Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ROMEXPO, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου 2017.
     

    Στόχος της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου ήταν η προσέλκυση Τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα από τη Ρουμανία και δη, η προσέλκυση αυτών όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο.
     

     
    Προς την κατεύθυνση αυτή το Επιμελητήριο – όπως και η Περιφέρεια - είχε αποστείλει πρόσκληση σε μεγάλα Τουριστικά Γραφεία αποσκοπώντας στην ολοκληρωμένη και κατά το δυνατόν ευρύτερη παρουσίαση της Εύβοιας, η οποία λαμβάνοντας χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποτύπωσε με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του Νομού μας. 

    Συμπληρωματικά δε, επιμελήθηκε και πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Εύβοιας με θέμα ‘Γιατί στην Εύβοια’ η οποία κάλυψε επικεντρωμένα τη Φυσική Ομορφιά της Εύβοιας, τον Αρχαιολογικό και Ιστορικό πλούτο της, τη Γαστρονομία της, τις Φυσιολατρικές και Θαλάσσιες Δραστηριότητες της καθώς και τα είδη Εναλλακτικού Τουρισμού που παρέχει στους επισκέπτες της.

    Πέραν αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Έκθεσης οι Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με Τουριστικούς Πράκτορες, στοχεύοντας να τους φέρουν σε επαφή με τα Τοπικά Τουριστικά Γραφεία και με επαγγελματίες – ιδιοκτήτες Τουριστικών Καταλυμάτων, προσδοκώντας ακολούθως, την σύναψη συνεργασιών και την προώθηση πακέτων διακοπών.

    Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε τέτοιες Τουριστικές Εκθέσεις αποσκοπεί εκτός από το να προβάλλει την Εύβοια, να καταγράψει και ακολούθως να αξιολογήσει δεδομένα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του Τουριστικού προϊόντος της, σε συνδυασμό πάντοτε με τις συνεχείς πρωτοβουλίες Επιμόρφωσης για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών. 

    Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τις κες Ανδρομάχη Κολούτσου και Βασιλική Ρόγκα – μέλη του Δ.Σ., Υπεύθυνες μαζί με το Τουριστικό Τμήμα του Φορέα για την Τουριστική Προβολή & Προώθηση της Εύβοιας.