Διεθνοποίηση της Σκύρου από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο DUBAI
 •  
  Η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεχίζεται  με δράσεις εκτός των συνόρων της Χώρας.
  Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου  έχοντας κεντρίσει την προσοχή των διοργανωτών του Διεθνούς συνεδρίου κλήθηκε να παρουσιάσει το  «Skyros Project» και το πρόγραμμα της καινοτόμου συνεργασίας του 
  με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Διεθνές Συνέδριο Περιβάλλοντος και Υγείας στο Dubai.

  Οι δύο Δημόσιοι Φορείς εκπροσώπησαν τη Χώρα στο Διεθνές συνέδριο «Innovation Arabia 10» που διοργανώθηκε από το  “Hamdam Bin Mohammed Smart University» στο “The Address Hotel» στη Μαρίνα του Dubai την 6η-7η-8η Μαρτίου 2017.

  Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι Διεθνείς τάσεις και προτάσεις για «έξυπνη» εκπαίδευση και οι συνεργασίες στους τομείς των συστημάτων ποιότητας του περιβάλλοντος και της υγείας.

  Tα Μέλη της ομάδας Σκύρος 2016 που αποτελείται από φοιτητές/τριες που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο Λιμάνι της Λιναριάς το 2015 και το 2016, παρουσίασαν στο συνέδριο τις καινοτόμες δράσεις, υπό τον τίτλο “The Blue Port with the shade of Green».

  Ο συγκεκριμένος τίτλος  και δράσεις που και τελούν πλέον υπό την αιγίδα και  αναγνώριση των  Ηνωμένων Εθνών, ως αποτέλεσμα της παρουσίας της ομάδας στο Μαρακές του Μαρόκο τον Νοε /2016 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα. Εκεί όπου η ομάδα «Σκύρος 2016» απέσπασε το πρώτο βραβείο για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή.

  Το πρόγραμμα και την ομάδα προλόγισαν ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Σκαναβή. Παρουσιάσεις έκαναν οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες, Ανδριόπουλος Χρήστος, Δημητριάδου Δέσποινα, Μπαρμπακωσταντή Αδαμαντίνη, Ναστούλας Ηλίας, και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες Βαλεντίνα Πλάκα, Καλλιόπη Μαρίνη και Αριστέα Κουνάνη.

  Στο Διεθνές συνέδριο «Innovation Arabia 10» παρουσιάστηκαν,

  • - Το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου  υπό τον τίτλο «The Blue Port With The Shade Of Green: The case study of Skyros island»
  • - Η βιοποικιλότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σκύρου και το σχεδιαζόμενο “Skyros Ecovillage project”
  • - Το πρώτο στην Ελλάδα Παρατηρητήριο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Λιμάνι της Σκύρου, την Λιναριά
  • - Οι καταδυτικές προοπτικές στη Σκύρο υπό τον τίτλο «Diving Ecotourism as an Educating Tool for Encouraging Sustainable Development: The Case of Skyros Island
  • - Η προοπτική του νέου προγράμματος Σκύρος 2017 υπό τον τίτλο, “Project Skyros 2017 : An enviromental Program based on a succesfull cooperation betrween two Governamental Organisations”Middle School Students’ Environmental Literacy Assessment in Thessaloniki Greece.
  • - Η Παγκόσμια πρωτιά – Βράβευση του Λ.Τ. Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή.
  Στην  αποστολή στο Dubai συμμετείχαν 12 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος  Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ομάδα συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κος Κ. Αντωνόπουλος και η επι κεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή.

  Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έγιναν σημαντικότατες επαφές οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Hamdam Bin Mohammed Smart Univercity σε τομείς Λιμενικής διαχείρισης με Περιβαλλοντική καινοτομία και αμοιβαία συμμετοχή σε προσεχείς Διεθνείς δράσεις.

  Κατά τη έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο Σείχης Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρίγκηπας του Dubai και Πρόεδρος του «Hamdan Bin Mohammed Smart University», ο Υπουργός Παιδείας κος Hussain Ibrahim Al Hammadi, ο Πρύτανης Dr. Mansoor Al Awar, ο Διοικητής της Αστυνομίας του Dubai Στρατηγός Dhahi Khalfan Tamim και άλλοι Κυβερνητικοί παράγοντες και Καθηγητές Πανεπιστημίων.

   Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου προσβλέπει στη συνέχιση των προσπαθειών του για Εθνικές και Διεθνείς συνεργασίες με στόχο την διαρκή βελτίωση του και την συνεχή απόκτηση εμπειρίας.

  Η πρόσκληση του σε Εθνικά και  Διεθνή συνέδρια, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, καθώς έτσι αναγνωρίζεται η καινοτομία της Λιμενικής διαχείρισης στη Σκύρο και εξασφαλίζεται η ολιστική προβολή  του Νησιού.