1η θεματική γιορτή Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού GRecoACTE στο Γιαννίτσι Μαρμαρίου
  •  
    Το κέντρο Τέχνης  SpViVarte διοργανώνει την 1η θεματική γιορτή Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού GRecoACTE  (Αrt and Cultural Tourism Event) με θέμα σύγχρονη ελληνική τέχνη, φύση και παράδοση (Greek contemporary art, nature and tradition).

    Η 1η GRecoACTE τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού,  Δήμου Καρύστου, Hatta,  Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, γίνεται με την υποστήριξη της γαλλικής ένωσης Cantercel με έδρα το Μονπελιέ, Γαλλία. Τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Φυλάγρα, του συλλόγου γυναικών Μαρμαρίου, του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καρύστου

    Ανεμοπύλες, την ευγενική χορηγία της Ισπανικής Πρεσβείας. 

    Η γιορτή θα γίνει σε υπαίθριο χώρο του ViVarte Nature, που βρίσκεται  στο Γιαννίτσι  Μαρμαρίου, Δήμου Καρύστου στην Ν. Εύβοια, 17 & 18 Ιουνίου 2017.

    Σάββατο 17/06/2017  ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ(ένα πολιτιστικό Fam Trip στην Ελλάδα της καινοτομίας και της φιλοξενίας, ανοιχτή σε παράγοντες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, tour operators, δημοσιογράφους, φορείς του τουρισμού ).

    Κυριακή 18/06/2017 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ανοιχτή σε κάθε φιλότεχνο επισκέπτη που επιθυμεί να βιώσει μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση).

    Η καινοτομία της γιορτής  εστιάζει σε μία σειρά από δρώμενα και θεματικές παρουσιάσεις ανοίγοντας ένα διάλογο ανάμεσα στην παράδοση και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  10:30-16:00
    5 καινοτόμες διαδραστικές παρουσιάσεις + 1 ΔΡΩΜΕΝΟ … ενός τόπου, μιας Ελλάδας

    Α. Παρουσίαση :  «Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ»
    Β. Παρουσίαση:   «ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
    Γ. Παρουσίαση: « ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ »
    Δ. Παρουσίαση:  «ΕΙΔΩΛΑ ΓΕΥΣΕΩΝ»
    Ε. Παρουσίαση:  «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ BODY ART» (Η Ελληνική Μυθολογία μέσα από το βλέμμα της σύγχρονης τέχνης)

    «ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ »
    Παρουσίαση του Καβοντορίτικου Χορού (σε ένα σύγχρονο αλώνι), παράλληλα  με ένα δρώμενο έκφρασης Εικαστικής ερμηνείας .
    Χορευτικά σχήματα και σύλλογοι παρουσιάζονται με το χορό σύμβολο της περιοχής να μετατρέπεται συγχρόνως από οπτικό  και ακουστικό ερέθισμα, σε χρώματα  πάνω στην διάφανη παλέτα της ισπανίδας  performer Sandra Pons Carreras.
    Βιολί Γιώργος Σφυρίδης (Μπίλιωσης)
    Χορευτικό πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες», χορευτικό Μαρμαρίου  

    Γεύμα τοπικού χαρακτήρα

    «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΔΑΣΟΣ»
    Ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Εικαστικοί καλλιτέχνες μας οδηγούν μέσα από περάσματα σε μυθικές διαδρομές μέσα στο δάσος , παρέα με τον θεό Πάνα, τη Δήμητρα και την Περσεφόνη, τον Νάρκισσο, τις Μούσες και τις Νύμφες των βουνών.

    Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού μας τουρισμού. Η ενίσχυση της εικόνας της Ν. Ευβοίας ως αναδυόμενος τουριστικός προορισμός. Η ενδυνάμωση της φήμης της Ελλάδας ως προορισμός κουλτούρας με την διοργάνωση διαδραστικών εμπειριών τέχνης και πολιτισμού. 

    Περισσότερες  πληροφορίες  www.vivartenature.com.
    Τηλ επικοινωνίας  6972211012   Γ. Τσιντανέλης