Προεκλογικές πρακτικές…
  •  

    Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, είχα αναφέρει ότι επιθυμία του συνδυασμού μας, αλλά και όλων των συνδημοτών μας, είναι να γίνει ένας έντιμος και ήπιος προεκλογικός αγώνας και οι ψηφοφόροι ανεπηρέαστοι να κάνουν με την ελεύθερη βούλησή τους τις επιλογές τους. 

    Δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι την διάθεση αυτή. 

    Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

    Ξεπερασμένες πρακτικές, δηλαδή η ρουσφετολογία, η παροχή υπό τον όρο της άμεσης αντιπαροχής, η προεκλογική παροχολογία, η αδιαφάνεια, καθώς και τακτικές που επιδιώκουν να κρατούν πολίτες σε ομηρία, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και πάνε τον τόπο μας δεκαετίες πίσω. 

    Και αναφέρω εντελώς ενδεικτικά: 

    Δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάριν, μετά από 5 χρόνια παντελούς απραξίας στα Νέα Στύρα και μόλις 2 μήνες προ των εκλογών, ο κ. Δήμαρχος να έχει μεταβεί με την συνοδεία του μηχανικού των επεκτάσεων (για να δοθεί και η απαιτούμενη σοβαροφάνεια) σε καταστήματα της παραλίας των Νέων Στύρων όπου, αφού πρώτα -και για ευνόητους λόγους –επεσήμαναν παραβάσεις, να υπόσχονται τροποποιήσεις που θα λύσουν το πρόβλημα. 

    Ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε 5 χρόνια, θα λυθεί ξαφνικά τώρα; 

    Δεν είναι δυνατόν να «προσλαμβάνονται» συνδημότες μας ως «εθελοντές» και να πληρώνονται σε μετρητά!!!, από άγνωστες πηγές, ενώ όλοι επιδιώκουμε θέσεις εργασίας, αλλά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

    Δεν είναι δυνατό να μην γνωρίζει κανείς ποια υλικά και υπηρεσίες πληρώνονται από τον Δήμο και ποια από άλλους (εταιρείες Α Π Ε). 

    Οι παροχές αυτές αποτελούν « αντισταθμιστικά οφέλη » σε κάθε περίπτωση, (βέβαια για εμάς ελάχιστα σε σχέση με αυτά που δικαιούμαστε και θα διεκδικήσουμε και από την Πολιτεία) όμως ανήκουν στους δημότες και επομένως απαιτείται πλήρης διαφάνεια, με καταγραφή και ανακοίνωση της κάθε παροχής με το αντίστοιχο έργο ή υπηρεσία ή υλικό και το αντίστοιχο τίμημα, διότι και για αυτά απαιτείται έλεγχος. 

    Δεν είναι δυνατόν οι οφειλές του Δήμου προς εμπόρους και ελευθέρους επαγγελματίες να γίνονται μέσα ομηρίας. Όσοι εργαστήκαν και όσοι προμήθευαν προϊόντα δικαιούνται την αμοιβή και το τίμημα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. 

    Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για δημοτικά έργα στις Κοινότητες τους, καθώς και εάν αξιοποιήθηκε υπέρ αυτών το 80 % των τελών από τις ΑΠΕ, που είναι στην κτηματική περιφέρεια τους και βεβαίως εάν γνωστοποιούντο κάθε έτος στο αρμόδιο Υπουργείο τα έργα από αυτά τα έσοδα, όπως επιβάλλει ο νόμος. 

    Σημειώνω, δεν θα ανεχτώ δημοτικά ή δημόσια-υπηρεσιακά παραμάγαζα!

    Όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα είναι πλήρως ελεγμένα και ακριβέστατα και θα ήταν ωφέλιμο να πάρουμε απαντήσεις και τυχόν διαψεύσεις, ώστε να έχουμε έναν εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο προς όφελος και πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας.