Ζάχος Χατζηνικολής - Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 2019
 • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΜΑΣ
  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό
  του Ζάχου Χατζηνικολή


  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΎΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
  Βασικά έργα (μεταξύ άλλων): 
  1.  Η δημιουργία της ήδη σχεδιασμένης και δημοσιευμένης σε ΦΕΚ λιμνοδεξαμενής,  για την ανακούφιση της ανάγκης για νερό στην περιοχή της Καρύστου και του Κάμπου. H κλιματική αλλαγή είναι πλέον μια πραγματικότητα αυξάνοντας την πιθανότητα λειψυδρίας και ξηρασίας. Tο καλοκαίρι του 2018, η  ετήσια στάθμη νερού ήταν 320 mm, με αποτέλεσμα να ζήσουμε έντονα την ξηρασία. Είναι θλιβερό να βλέπουμε τεράστιους όγκους γάργαρου νερού από τις πηγές του βουνού της Όχης  να καταλήγουν στη θάλασσα ακόμη και  τον Αύγουστο και η Κάρυστος να στερείται το νερό.  Ήδη η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ψηφιακή,  έχει ξεκινήσει μειώνοντας τις θέσεις εργασίες.  Ο αγροτοκτηνοδιατροφικός τομέας, με ήπια προσαρμογή, μπορεί να σταθεί.  Τα 25.000-30.000 στρέμματα του Κάμπου της Καρύστου μπορούν να γίνουν παραγωγικά εάν υπάρξει άφθονο αρδευτικό νερό, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης είναι πολύτιμο αγαθό και για τον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα «Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για να ζυμωθεί η ζωή, να καρπίσουν οι ιδέες και να βλαστήσει ο  πολιτισμός». 
  2. Χωματερή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης 2, θα πρέπει στο  Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) να λειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Σήμερα ο ΧΑΔΑ Καρύστου, στη θέση Κούτικας στον Κάμπο Καρύστου, είναι πιθανή εστία μολύνσεων για τους κατοίκους του Δήμου και τους επισκέπτες της περιοχής. Ο κίνδυνος των πυρκαγιών από αυταναφλέξεις, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι υψηλός με αποτέλεσμα να μολύνεται με διοξίνες ο υδροφόρος ορίζοντας του Κάμπου εξαιτίας  της καύσης των πλαστικών. Στα 84 στρέμματα που διαθέτει ο Δήμος για χωματερή, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης. 

  Ο Λεωνίδας Μαμάς γεννήθηκε στην Κάρυστο Ευβοίας όπου και ολοκλήρωσε τις εγκυκλίους σπουδές του. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε το 1971. Από το τρίτο έτος των σπουδών στην Ιατρική Σχολή,  για βιοποριστικούς λόγους, ξεκίνησε να εργάζεται σαν βοηθός χειρουργείου στη Γενική Κλινική Αθηνών (σήμερα Βιοκλινική), θέση που διατήρησε και κατά την θητεία του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου  είχε την τύχη να συνεργαστεί με άριστους δασκάλους, όπως τον αείμνηστο Ευάγγελο Μπελλώνια, ο οποίος πέρα από δάσκαλος ήταν και ο μέντοράς του.  Κρατούσε, μάλιστα, το βιβλιάριο σπουδών του για να παρακολουθεί τη σπουδαστική του πορεία και τους βαθμούς του. Επιπλέον, στα χειρουργεία είχε την τύχη να βοηθά άριστους χειρουργούς, όπως τον Γεώργιο Αβλάμη, τον Παναγιώτη Σακελλαριάδη, τον Ιωάννη Χωματά κ.ά. Όλοι αυτοί ήταν που καθόρισαν και τη μελλοντική του πορεία στη χειρουργική Γυναικολογία και Μαιευτική. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό   (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για τρία χρόνια). Εξετέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (Χειρουργική Κλινική).  Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Μαιευτήριο Μαρίκα  Ηλιάδη από όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητος το 1978. Στο Μαρίκα  Ηλιάδη παρέμεινε σαν Επιμελητής μέχρι 1986. Εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στην Έδρα της Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Καθηγητή  κ. Δ. Τριχόπουλο και αναγορεύθηκε σε Διδάκτορα το 1985. 
  Από το 1981 και για δύο χρόνια εργάσθηκε στο νοσοκομείο ΗΑΜΜΕRSMITH του  Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School) όπου ασχολήθηκε με την εφαρμογή  των Laser για την θεραπεία προκαρκινικών διαταραχών του τραχήλου της μήτρας και την εφαρμογή τους στη χειρουργική, όπως επίσης και με τις μεθόδους αναπαραγωγής κοντά στον Λόρδο σήμερα Robert Winston.  Ίδρυσε την Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης NEOGENESIS όπου συνεχίζει να εργάζεται μέχρι σήμερα. 
  Μετά την επιστροφή από το Λονδίνο και έχοντας την εμπειρία της εθελοντικής αιμοδοσίας για τους ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, σαν μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Καρυστίων, ίδρυσε και οργάνωσε το 1986 την  Τράπεζα Αίματος της Αδελφότητας, μία από τις πρώτες Τράπεζες μικρών Συλλόγων που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Αρχικά συγκεντρώνονταν  μόνο 20  έως 30 μονάδες αίματος. Σταδιακά ο αριθμός αυξανόταν λόγω και της ευαισθητοποίησης του κόσμου. Σήμερα, η Τράπεζά μας είναι θεσμός και  αποτελεί μία από τις  μεγαλύτερες στην Ελλάδα, συγκεντρώνονταν  περισσότερες από πεντακόσιες (500 ) μονάδες αίματος ετησίως,  με τεράστια προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και της Καρύστου ειδικότερα.
  Διετέλεσε Πρόεδρος της Αδελφότητας Καρυστίων για πολλά χρόνια. Επίσης διετέλεσε και Πρόεδρος της Πανευβοΐκής Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων για 4 χρόνια. 
  Υπήρξε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας και διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Διετέλεσε επίσης Μέλος του ΔΣ του Ομίλου Ιασώ αποτελούμενος από πέντε νοσοκομεία, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  Δεν νοείται γιατρός- επιστήμονας- ερευνητής, χωρίς βιβλιογραφία. Έτσι ο κ. Μαμάς δεν έχει μόνο μια πολύ πλούσια βιβλιογραφία σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, αλλά και μια ισχυρή παρουσία σαν κριτής άρθρων σε επιστημονικές εκδόσεις.
  Από βαθειά αγάπη και σεβασμό για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάρυστο, προστάτευσε και αναπαλαίωσε το πατρογονικό σπίτι της γυναίκας του Μαρίας. Ένα σπίτι με ιστορία που κτίστηκε το 1860 από τον Νικόλαο Γιατράκο, Μανιάτικης καταγωγής που ήρθε στην Νότια Εύβοια με το εκστρατευτικό Σώμα του Ηλία Μαυρομιχάλη το 1822 και πολέμησε στα Στύρα. Με την βασιλεία του Όθωνα και την χάραξη της νέας πόλης της Καρύστου,  ο Ν. Γιατράκος ήταν από τους πρώτους που επέλεξε να μείνει στη νέα πόλη και να κτίσει το σπίτι του. Ο γιός του, Δημήτριος Γιατράκος, διετέλεσε Δήμαρχος και είχε την πρόνοια να ανοίξει δρόμους στα περίχωρα, πολύ φαρδείς για την εποχή αλλά ικανοποιητικούς για σήμερα. 
  Η κόρη του Ευδοξία Λάμπρου έκανε τη δωρεά του οικοπέδου όπου κτίστηκε  το Γηροκομείο Καρύστου και ενίσχυσε οικονομικά.
  Η σύζυγος του Λεωνίδα Μαμά, Μαρία Λάμπρου είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας και συνεχίζει την παράδοση προσφοράς στην τοπική κοινωνία με τον αγώνα της για την ανάδειξη και αναγνώριση του Κάστρου σαν ιστορικό και πολιτιστικό ορόσημο της περιοχής.
  Ο Λεωνίδας και η Μαρία, έχουν δύο κόρες. Την Θάλεια και την Ευδοξία. 
  Η Θάλεια είναι διδάκτορας του University College London με αντικείμενο την Προεμφυτευτική Διάγνωση (Γενετική) των Εμβρύων για κληρονομούμενες παθήσεις και εργάζεται στο Χωρέμειο Τμήμα ιατρικής γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στο Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. 
  Η Ευδοξία (Εύα), τελείωσε την Ιατρική στο King's College και  St.Thomas London. Εργάστηκε στην Αγγλία και τελειώνει την ειδικότητα της Γυναικολογίας Μαιευτικής  στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα στην Αθήνα. 
  Η αγάπη του Λεωνίδα Μαμά για την Κάρυστο τον ώθησε να ασχοληθεί με τον Δήμο Καρύστου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να προσφέρει στην Πόλη που βρίσκεται στις καρδιές όλων μας.

  Ανοιχτή επιστολή Δημητρίου Ευαγ. Νόβα, υποψηφίου με το Ζάχο Χατζηνικολή     
  • Δημήτρηος  Ευαγ. Νόβας

   Φίλες και Φίλοι που ζείτε στη Νότια Εύβοια, καθυστέρησα να λάβω την απόφασή μου, για το αν πρέπει να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί με απασχολούσαν μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα.

   Έχει ανάγκη το εκλογικό σώμα από ανθρώπους με εντιμότητα; 
   Από ανθρώπους που δεν θα σταματήσουν την δραστηριότητά τους την ημέρα των εκλογών; 
   Από ανθρώπους που δεν υπόσχονται ρουσφέτια;  
   Από ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν συμφέροντα; 
   Από ανθρώπους που θέλουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη, να παίρνουν αποφάσεις για την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου; 
   Από ανθρώπους που δεν κρύβονται και υπεύθυνα τοποθετούνται δημόσια στη θέα σημαντικών προβλημάτων που προκύπτουν; 
   Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ότι οι απαντήσεις που λαμβάνω για τα παραπάνω ερωτήματα είναι σχεδόν αποθαρρυντικές και αυτό προκαλεί εύλογα δισταγμό. 
   Η εκλογική δυναμικότητα των υποψηφίων δεν προσδιορίζεται πάντα από το ήθος, το ύφος, τις αξίες, τις θέσεις, την πορεία και τη συνέπειά τους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις καθορίζεται από εξωγενείς και παθογενείς παράγοντες, παραπολιτικής και παρασκηνίου. 
   Πρέπει μα σταματήσει η ψήφος να αποτελεί προϊόν συναλλαγής. 
   Πρέπει να σταματήσει να κυριαρχεί ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η εκμετάλλευση της εξαθλίωσης που έχει προκαλέσει η οικονομική και κοινωνική κρίση. 
   Τολμώ να πω ότι πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος της υποβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου 
   Κι επειδή αυτά δεν αντιμετωπίζονται από την ασφάλεια που παρέχει ο καναπές αποφάσισα να συνεχίσω να ακολουθώ την μοναχική, ανηφορική και γεμάτη εμπόδια πολιτική μου διαδρομή, αψηφώντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. 
   Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, συμμετέχω στον συνδυασμό «Άλλη πορεία τώρα!», του υποψηφίου δημάρχου, Ζάχου Χατζηνικολή. 
   Κλείνοντας τη δήλωσή μου αυτή θα ήθελα να απευθύνω μια δημόσια έκκληση: 
   Φίλες και Φίλοι που αποτελείτε το εκλογικό σώμα για τη Νότια Εύβοια, είστε οι μοναδικοί που με τη ψήφο σας, μπορείτε να στηρίξετε αυτόν το τόπο. 
   Σας ζητώ να το κάνετε 
   Δώστε αξία στη ψήφο σας 

   Με τιμή και 
   απέραντο σεβασμό 
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΝΟΒΑΣ

    
   Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γεώργιο Πριφτη, γιατρό ορθοπεδικό, για τη συμμετοχή του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. 

  • Ευχαριστώ πολύ την κυρία Άντα Γάσπαρη - Παπαθανασίου, έμπορο, για τη συμμετοχή της στο συνδυασμό μας.   Ευχαριστώ πολύ την κ. Χαρούλα Βουγιούκα για την συμμετοχή της στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας.


  Ευχαριστώ πολύ τον δάσκαλο Παναγιώτη Ελευθερίου για την συμμετοχή του στον συνδυασμό μας. ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΡΑ!!  ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΊΑ ΤΩΡΑ Με εντιμότητα, διαφάνεια, ανιδιοτέλεια. Βαγγέλης Ν. Σφυριδης

  Πίστεψα και στήριξα στο να πάρει το τιμόνι του καραβιού που είχα και εξακολουθώ να έχω φορτώσει τα όνειρα μου, για την πραγματική ανάπτυξη αυτού του τόπου και την ευημερία όλων μας και όχι των λίγων, σε έναν καπετάνιο που εδώ και πέντε χρόνια φαίνεται πως το οδηγεί σε λάθος πορεία! Για αυτό, χρέος μου είναι, να αγωνιστώ και ζητώ τη βοήθεια όλων σας, ώστε να αλλάξουμε καπετάνιο και πορεία! Στην πορεία που μας αξίζει!!! Με πυξίδα την ανάπτυξη του τουριστικού και πρωτογενή τομέα. Και χωρίς καμία άλλη υποχώρηση στην άναρχη βιομηχανοποίηση του τόπου μας και την περαιτέρω υποβάθμιση του. ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΊΑ ΤΩΡΑ Με εντιμότητα, διαφάνεια, ανιδιοτέλεια. Βαγγέλης Ν. Σφυριδης Αγροτοκτηνοτροφος Ιδιοκτήτης αγροτουριστικης επιχείρησης Πρόεδρος Αγροτο/κου Συλλόγου Ν. Καρυστιας Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Καρύστου κ. Ζάχου Χατζηνικολή.