Εξίσου σημαντικό χαρακτήρισε το διπλωματικό μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει, στον οποίο έχει προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής να συμμετέχουν και οι βουλευτές που κατέχουν θέσεις σε διεθνείς Οργανισμούς, αξιοποιώντας και την κοινοβουλευτική διπλωματία.
«Θα πρέπει να γίνει σαφές-είπε- ότι αυτά που κάνει σήμερα η Τουρκία στην Ελλάδα ενδεχομένως, αύριο, να γίνουν εις βάρος ενός άλλου κράτους. Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου μάς αφορούν όλους».
Σχετικά με τη στάση της Ελλάδας υπογράμμισε, ότι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ξεκάθαρο, υπερασπιζόμενοι με κάθε μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουμε πετύχει μία σημαντική διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας, έχοντας τη ρητή καταδίκη των παράνομων μνημονίων Τουρκίας-Λιβύης ακόμα και από τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω κίνηση ως ένα καλό δείγμα.
Ερωτηθείς στη συνέχεια -μεταξύ άλλων- για το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για την επέτειο Γρηγορόπουλου σχολίασε, πως πέτυχε αποτρέποντας ουσιαστικά την πρόκληση επεισοδίων, λέγοντας: «απέτυχε το σχέδιο να κάψουν πάλι την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων νιώθει ανακούφιση που δεν κάηκε η Αθήνα και ένιωσε ότι γινόμαστε πάλι κανονικό κράτος.
Οι καταγγελίες που έγιναν εξετάζονται, το υλικό είναι στον Συνήγορο του πολίτη και πρώτος ο Υπουργός θέλει τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων. Φυσικά το 2017 με 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα χρόνο οι καταγγελίες για αστυνομική βία ήταν 210. Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι ότι σε δυο επετείους ταραχών ευτυχώς δεν συνέβη το παραμικρό».