Σίμος Κεδίκογλου: «Η έντονη ελληνική διπλωματική κινητικότητα αποδίδει καρπούς»
 •  

  «Το γεγονός ότι η παραδοσιακή πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρούσε η Αμερική στις διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία, που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να αλλάζει». 

  Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις εν όψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. 

  Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ανέφερε ότι πλέον είχαμε ξεκάθαρες θέσεις και σε ό, τι αφορά το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και σε ό, τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ενώ και η πρόσφατη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προϊδεάζει για μία ξεκάθαρη στήριξη των ελληνικών θέσεων και πρώτα απ’ όλα την αναγνώριση Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας. 

  Πρόσθεσε, επίσης, ότι και η πενταμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιταλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο έχει ιδιαίτερη σημασία, υπογραμμίζοντας : «είμαστε σε μία περίοδο που η έντονη ελληνική διπλωματική κινητικότητα αποδίδει καρπούς και αυτό θα φανεί στη συνέχεια». 

   
  Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ και απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να λάβει μήνυμα ο Τούρκος Πρόεδρος, ο βουλευτής μεταξύ άλλων δήλωσε: 
   
  « Πιστεύω ότι μία αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι ένα αρκετά ηχηρό μήνυμα. Υπάρχει μία τάση των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν δραστηριότητες προς την Ελλάδα, η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας θα είναι σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία». 
   
  Τέλος, σχετικά με τα σενάρια για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε, πως είναι πολλά τα πρόσωπα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στη θέση και επεσήμανε: «είναι προνόμιο του κυβερνώντος κόμματος να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
   
  Δεν είθισται η αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει, άλλωστε είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να ομιλεί, γατί να μην ξεχνάμε ότι εργαλειοποίησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσει εκλογές το 2015 με τα γνωστά αποτελέσματα. Χρειάζεται υπομονή»