ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»
  • Προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και ασάφειες , αναφορικά με τις δηλώσεις της Κας Ανδρέλλου ξεκαθαρίζουμε:

    1ον Το δικαίωμά της να μιλήσει πρέπει να γνωρίζει ότι της το παρέχει η ίδια η Δημοκρατία και όχι ο θεσμικός της ρόλος.
    Αλίμονο αν σε μια δημοκρατία μιλούσαν μόνο όσοι έχουν θεσμικό ρόλο… τότε θα μιλούσαμε για μια δημοκρατία «θεσμικών» κατά παράφραση των «ποντικών»…

    2ον Μας κατηγορεί για συγχυτικό λόγο τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.
    Οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρα διατυπωμένες και εφαρμόσιμες στο σκέλος του προγράμματός μας αλλά υπήρξαμε σαφείς και στην ανακοίνωσή μας.
    Ίσως η ίδια έχει μπερδευτεί από την ιδεολογική σύγχυση με την οποία κάθε φορά εμφανίζεται στις τοπικές εκλογές…

    3ον Εκ των πραγμάτων συμμετείχα ως Νέος Υποψήφιος στις εκλογές αυτές και τα συμπεράσματά μου προκύπτουν με βάση αυτή την ιδιότητα, δηλαδή του νέου υποψηφίου, καθώς όπως καλά γνωρίζει η αντιπολίτευση αποτελεί θεσμικό μου ρόλο, ωστόσο αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2011.

    4ον Λογοκρίνει και φαλκιδεύει την ανακοίνωση που αναρτύσαμε όταν εστιάζει στο χαρακτηρισμό «κατάλληλοι άνθρωποι».
    Εμείς μιλήσαμε για κατάλληλους ανθρώπους σε καίριες θέσεις.
    Ο καθένας προσφέρει από τη θέση που είναι πιο κατάλληλος να προσφέρει και αυτή είναι η βασική αρχή του συνδυασμού μας, αφού περιλαμβάνει άτομα όχι μόνο από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, αλλά και επαγγελματικούς και κοινωνικούς.

    5ον Θεωρούμε έπαινο και όχι κατηγορία τον χαρακτηρισμό «πετυχημένοι».
    Ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν επιτύχει επαγγελματικά αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενασχόληση με τα κοινά, διαφορετικά ελλοχεύουν κίνδυνοι κατάχρησης της εξουσίας και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, προκειμένου οι «αποτυχημένοι» να καλύψουν τις ανάγκες τους ή να αποπληρώσουν τους δανειστές τους…

    6ον Η λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή, ωστόσο θα ήταν καθαρή ανοησία να πιστέψει κανείς ότι ο λαός δεν επηρεάζεται από τακτικές λαϊκισμού , δηλαδή από διάφορους «ποντικούς» που λυμαίνονται τόσο την πολιτική ζωή όσο και την τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας.

    7ον Με τον όρο πολιτικό κόσμο αναφερόμαστε σε όλους όσους ψήφισαν.
    Οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή απείχαν είναι εκ των πραγμάτων απολίτικοι καθώς απαξίωσαν το δικαίωμα της ψήφου για το οποίο έχουν δοθεί τόσοι αγώνες.
    Ας είμαστε επιτέλους ρεαλιστές…
    Καλό και χρήσιμο είναι να επικεντρωθούμε στην ουσία, να προσπαθήσουμε με συλλογικότητα , συμμετοχή και συνεργασία, να παλέψουμε με όσα μας διατίθενται για να διασφαλίσουμε το όφελος και την ανοδική πορεία του τόπου μας που είναι εξάλλου και το ζητούμενο… τουλάχιστον το δικό μου και των συνεργατών μου.
    Γι’αυτό αγωνιζόμαστε στα πλαίσια συγκεκριμένων στοχεύσεων:

    1ον . Μετά την επιτυχημένη παρέμβαση μας στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων» και ενόψει της νέας οικονομικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται για τους Νέους Δήμους και την ανάγκη εξασφάλισης πόρων , καλούμε τον Νέο Δήμαρχο Καρύστου Κο Μανώλη , τους απερχόμενους Δημάρχους Κα Μούτσου Σοφία και Κο Πλατυμέση Σπύρο να συγκαλέσουν έκτακτα Δημοτικά συμβούλια για την προσπάθεια επαναφοράς των πόρων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από 1,5%, όπως διαμορφώθηκε στο Νέο Νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη σε 3% όπως ίσχυε στο παρελθόν καθώς και συνάντηση με την Υπουργό. Είναι μονόδρομος για το Δήμο η εξασφάλιση αυτού του ποσοστού εφόσον μάλιστα αποτελεί το μεγαλύτερο αιολικό δυναμικό της χώρας και επιβαρύνεται με την εγκατάσταση τόσων πολλών αιολικών πάρκων και συνοδών έργων.

    2ον . Ζητάμε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου , την ενημέρωση σχετικά με την πρόσληψη των 10 ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων που πρόκειται να στελεχώσουν το Νοσοκομείο. Ειδικότερα :

    Α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία;
    Β) Και πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την ολοκλήρωσή της;

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ