Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΡΥΣΤΟΥ–ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ.Αφήστε, λοιπόν, τις πιστολιές στον αέρα και τις εμπρηστικές δηλώσεις και φροντίστε να ενημερωθείτε με πραγματικά στοιχεία για το πώς έχει η πορεία του όλου θέματος:
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΡΥΣΤΟΥ – ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ.

    Με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και απορία, διάβασα την ανακοίνωση της Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Καρύστου – Μαρμαρίου σχετική με το πρόσφατο εμπρησμό στη ΧΑΔΑ Καρύστου.
    Απορίας άξια είναι η επιλογή τόσο για το ύφος της επιστολής όσο και για τον χρόνο, καθώς και για την σκοπιμότητα της.
    Ως προς το ύφος της, επιτρέψτε μου να πω ότι ξεπεράσατε τα όρια της συκοφαντίας, της γελοιότητας και της γραφικότητας.
    Να σας υπενθυμίσω ότι έχω συνδέσει το όνομα μου και την έως τώρα πορεία μου με αγώνες για κατάσβεση των πυρκαγιών και προστασίας του εναπομείναντος φυσικού πλούτου, όχι με εμπρησμούς.
    Να σας υπενθυμίσω, επίσης, ότι εμπρησμούς είχαμε και μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές τόσο στο Δ.Δ. Καλλιανού όσο και στο Δ.Δ. Μελισσώνα.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.
    Θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία να επιχειρούσα να συνδέσω το ξεκίνημα της περιόδου της νέας δημοτικής αρχής με την αντιμετώπιση μίας τέτοιου μεγέθους κρίση.
    Άλλωστε τέτοιες ενέργειες δεν αρμόζουν στην προσωπικότητα μου, δεν συμβαδίζουν με την πορεία μου, είναι σε ευθεία ρήξη με τις αρχές μου.
    Αφήστε, λοιπόν, τις πιστολιές στον αέρα και τις εμπρηστικές δηλώσεις και φροντίστε να ενημερωθείτε με πραγματικά στοιχεία για το πώς έχει η πορεία του όλου θέματος:

    Πρώτον,
    η φωτιά ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
    Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μία ανασταλτική παράμετρο για την έγκυρη κατάσβεσης της, καθώς τις επόμενες δύο ημέρες ήταν αδύνατο να επιστρατεύσουμε μηχανήματα και χειριστές για την κατάσβεση της.

    Δεύτερον,
    τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα στο τιμόνι του νέου Δήμου Καρύστου, κινηθήκαμε εγκαίρως στέλνοντας σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Τρίτον,
    την ίδια ημέρα έστειλα επιστολή στον Περιφερειάρχη κύριο Κλέαρχο Περγαντά προκειμένου να τον ενημερώσω για το μείζον πρόβλημα και να του ζητήσω άμεσα συνάντηση για να βρούμε λύση για την οριοθέτηση του μέρους για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ.

    Παλεύουμε για την κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού Χ.Υ.Τ.Υ., ο οποίος θα περιλαμβάνει και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης, όχι Χ.Υ.Τ.Α. όπως λανθασμένα αναφέρετε στην ανακοίνωση σας.

    Εκτός και αν οραματίζεστε μοντέλο Γραμματικού στην Καρυστία.
    Τέταρτον, ως Αντιπρόεδρος του συνδέσμου διαχείρισης των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας είχα καταθέσει ξεκάθαρη πρόταση χωρίς μισόλογα και πισωγυρίσματα.
    Είχα προτείνει να γίνουν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές, γεωλογικές και οικονομικοτεχνικές μελέτες και όλοι να αποδεχτούμε το μέρος που θα υποδείξουν οι ειδικοί.
    Το γιατί δεν προχώρησε είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο μπορεί να σας το απαντήσει η Περιφερειακή Διοίκηση.
    Προς ενημέρωση σας πάντως, το μείζον αυτό θέμα βάλτωσε με την αλλαγή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος & Εύβοιας.
    Ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείτε και προς αυτή την κατεύθυνση για να ασκήσετε τις πιέσεις σας.
    Θα ήταν χρησιμότερο για τον τόπο από το να με συκοφαντείτε χωρίς στοιχεία και δίχως ίχνος ντροπής.
    Πέμπτον, τα πρόστιμα από 1/1/2011 επιβαρύνουν αποκλειστικά τους νεοσύστατους Δήμους με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού κύριου Ιωάννη Ραγκούση.
    Βέβαια, έχουμε συνηθίσει τη λογική της μεταφοράς όλων των ευθυνών και υποχρεώσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση και την ταυτόχρονη μεταφορά των πόρων από την τοπική προς την κεντρική διοίκηση.
    Αλήθεια γνωρίζετε ότι το ειδικό τέλος που εισέπρατταν οι ΟΤΑ από τις ΑΠΕ μειώθηκε από το 3% στο 1,2% με την κεμπελίστικη αιτιολογία της Υπουργού κυρίας Μπιρμπίλη ότι θα περάσει στα νοικοκυριά μέσω της μείωσης στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η;.
    Αντί αυτού διαπιστώνουμε ότι οι πόροι μπορεί να κόπηκαν, αλλά τα τιμολόγια αυξήθηκαν.
    Βέβαια για αυτό δεν σπεύσατε να βγάλετε καμία ανακοίνωση.
    Φαίνεται ότι το κομματικό συμφέρον υπερτερεί του συλλογικού.
    Με εκπλήσσει το γεγονός ότι η ανακοίνωση σας βγήκε στη δημοσιότητα 2 ημέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου.
    Φαίνεται ότι θορυβηθήκατε τόσο από τα όσα ειπώθηκαν στο Συμβούλιο που σπεύσατε να θολώσετε τα νερά για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα για τα πεπραγμένα κάποιων επιφανών στελεχών σας. Πιο συγκεκριμένα:
    Το Δημοτικό Συμβούλιο μας εξουσιοδότησε να κινηθούμε ποινικά ενάντια στον πρώην Κοινοτάρχη Καφηρέως κύριο Γεώργιο Χουντάση προκειμένου να δεσμεύσουμε την κινητή και ακίνητη του περιουσία για την απάτη του 1.308.000 ευρώ που αφορούσαν έσοδα υπέρ της πρώην Κοινότητας και βρέθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του έκπτωτου Προέδρου.
    Να σας πληροφορήσω ότι ο εν λόγο κύριος ήταν επί 3 δεκαετίες το χαϊδεμένο παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην περιφέρεια που βρίσκετε στον τομέα ευθύνης σας.
    Δεν σας είδα να αναφέρετε ούτε λέξη για τα όργιο της κομπίνας.
    Θα μπορούσατε κάλλιστα να ενημερώσετε τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό, ώστε να τον διευκολύνετε στις θεωρητικές του αναζητήσεις για το ‘που πήγαν τα λεφτά’.
    Αντί για εσάς το κάναμε εμείς στέλνοντας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο την περίπτωση Χουντάση, καθώς και συνοδευτικό φάκελο με μία άλλη σημαντική υπόθεση που αφορά ένα ακόμη επιβεβλημένο στέλεχος του κινήματος σας.
    Πρόκειται για τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιο Δήμαρχο Καρύστου με το χρίσμα και τις ευλογίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ κύριο Ελευθέριο Ραβιόλο.
    Πριν από μερικές ημέρες έφτασε στο Δήμο κατασχετήριο που αφορά την αποπληρωμή τόκων ύψους 19.000 ευρώ για δήθεν υποχρεώσεις του Δήμου Καρύστου προς την εταιρεία ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. συμφερόντων των αδερφών Ραβιόλου.
    Για το ποσό αυτό η συγκεκριμένη εταιρεία επιχειρεί να βγάλει σε πλειστηριασμό οικόπεδο του Δήμου Καρύστου αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ.
    Η συγκεκριμένη πράξη ελέγχεται ως προς την νομιμότητα της, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ηθική.
    Πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και ηθικό ατόπημα, το οποίο επεκτείνεται πέρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο και σε μερικά από τα τοπικά στελέχη του κινήματος σας.
    Έχετε ευθύνες κύριοι.
    Έχετε τεράστιες ευθύνες. Θέλατε να βάλετε τους ‘λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα’.
    Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος που επιλέξατε να δώσετε χρίσμα να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το δημοτικό πλούτο και το κοινό καλό;
    Αν συμπεριφέρεται έτσι σήμερα από την πλευρά της αντιπολίτευσης φανταστείτε τι θα έκανε εάν είχε εκλεγεί Δήμαρχος.
    Επίσης, μία ακόμη εταιρεία συμφερόντων Ραβιόλου η ‘Λατομεία Νοτίου Ευβοίας ΑΕΒΕ’ δεν έχει αποδώσει τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη προς τον πρώην Δήμο Στυρέων.
    Και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθούμε έγκαιρα βεβαιώνοντας τις οφειλές και διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον.
    Η νέα δημοτική αρχή του νέου Δήμου Καρύστου είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη σε όλα τα ζητήματα και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον.
    Εμείς κύριοι μιλάμε με στοιχεία και κυρίως με πράξεις.
    Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τόσο εσάς όσο και όλους τους υγιείς πολίτες του Δήμου μας δίπλα μας.
    Αν πάλι σας είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τα μικροκομματικά κόμπλεξ, τότε κανένα πρόβλημα!


    Με εκτίμηση
    Ο Δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Μανώλης