Σε αναξιοπιστία και προβληματισμό οδηγεί η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου κ. Ν. Μανώλη και του επικεφαλής της δεύτερης δημοτικής παράταξης κ. Λ. Ραβιόλου,αναφέρει σε επιστολή του προς το e-karystos o Γιάννης θ. Θεοδώρου.
  • Σε αναξιοπιστία και προβληματισμό οδηγεί η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου κ. Ν. Μανώλη και του επικεφαλής της δεύτερης δημοτικής παράταξης κ. Λ. Ραβιόλου.

    Ένωση των Δήμων, νέο το ξεκίνημα, παλαιές οι πρακτικές; Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μέσα από την ηλεκτρονική συζήτηση που έχει ανοίξει και όχι μόνο, τα πρώτα δείγματα της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου κ. Ν. Μανώλη και του επικεφαλής της δεύτερης δημοτικής παράταξης κ. Λ. Ραβιόλου.
    Δε σκοπεύω να μπω σε διαδικασίας κρίσης για το ποιος τα λέει καλύτερα ή ποιος έχει άδικο. Παρακολουθώντας όμως αυτές τις «κόντρες» βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και αναδεικνύονται κάποιες αλήθειες που δεν πρέπει ως δημότες να μας αφήσουν αδιάφορους:
    • Οι οικονομικές συναναστροφές των εκλεγμένων για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου ή προσώπων του περίγυρού τους, με τον ίδιο το δήμο, αργά ή γρήγορα οδηγούν σε αναξιοπιστία και προβληματισμό τουλάχιστον, των δημοτών απέναντί τους.
    Το «όλοι πάνε για να κάνουν τις δουλειές τους» που ακούμε τόσο συχνά να λέει ο λαός, αν οι εκπρόσωποί του δεν το ανατρέπουν όπως έχουν υποχρέωση καθημερινά στην πράξη, τότε τους ανατρέπει ή παρεμποδίζει έστω και τα καθ? υπόνοια σχέδιά τους, ο ίδιος με την ψήφο του.
    • Η κρίση με γνώμονα πάντοτε το κοινό συμφέρον πρέπει να διακρίνει τόσο στα λόγια, από την έκφραση γνώμης στο δημοτικό συμβούλιο έως την απλή προσωπική συζήτηση, όσο και στην πράξη, όσους γι? αυτό το σκοπό ο λαός εξέλεξε.
    Κανείς δε βρίσκεται σ? αυτή τη θέση για την προάσπιση των προσωπικών του συμφερόντων αν αυτά δεν εντάσσονται στο γενικότερο συμφέρον του δήμου.
    • Το έργο της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής δεν θα κριθεί από τις αντιπαραθέσεις της με την αντιπολίτευση και ιδίως τις προσωπικές, αλλά από το πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, το κατά πόσο θα μπορέσει να προωθήσει τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του δήμου και το κατά πόσο μέσα από τις πρωτοβουλίες της θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.
    • Από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, περιμένουμε δημιουργική συμβολή, έλεγχο και οπωσδήποτε τεκμηριωμένη και σοβαρή αντιπολίτευση.