Με την αναφορά μου σε μπούφους καμία πρόθεση δεν είχα να θίξω προσωπικά τον Κο Παπαλυμπέρη.. Όσο για τον εαυτό μου θεωρώ ότι είμαι θύμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο μας...
  • Με την αναφορά μου σε μπούφους καμία πρόθεση δεν είχα να θίξω προσωπικά τον Κο Παπαλυμπέρη.

    Αναφορικά με την τελευταία ανακοίνωση του φίλου μου Ισίδωρου Παπαλυμπέρη και για αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας είναι στην ευχέρεια του καθενός το νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη για την βιοποικιλότητα στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.ypeka.gr  και συγκεκριμένα στον εθνικό κατάλογο των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο NATURA 2000 στον οποίο η Κάρυστος βρίσκεται στην 212η θέση με συντεταγμένες GR240001 στις ζώνες ΕΖΔ όπου περιλαμβάνονται το όρος Όχη, ο κάμπος Καρύστου , το Ποτάμι, το Ακρωτήριο , ο Καφηρέας και η Παράκτια θαλάσσια ζώνη συνολικής έκτασης 159480,13στρ.

    Στη θέση 221η GR240012 ζώνης ΖΕΠ εντάσσεται το όρος όχη , η παράκτια ζώνη και οι νησίδες.
    Όλες οι περιοχές ΕΖΔ και ΖΕΠ συναποτελούν το Ελληνικό μέρος του προγράμματος natura 2000 και υπόκεινται στο άρθρο 8 «Ρυθμίσεις και διαχείριση για τις ΕΖΔ» οδηγίας 92/43 της ΕΟΚ όπως κυρώθηκε με την ΚΥΑ της 28/12/1998 (Β 1289). Άλλωστε στις ζώνες ΖΕΠ π.χ. στο όρος Όχη απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικής άδειας οπότε το πρόβλημα υφίσταται για τα αγροτεμάχια των υπόλοιπων περιοχών.
    Με την αναφορά μου σε μπούφους καμία πρόθεση δεν είχα να θίξω προσωπικά τον Κο Παπαλυμπέρη όχι μόνο γιατί δεν είναι μπούφος αλλά αντίθετα αποτελεί μια υγιή και υπεύθυνη φωνή για την περιοχή.
    Όσο για τον εαυτό μου θεωρώ ότι είμαι θύμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο μας και όχι θύμα πολιτικών ή πολιτικάντηδων .
    Άλλωστε ποτέ δεν αναμίχθηκα σε πολιτικές παρατάξεις, ωστόσο πιστεύω ότι η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα βαραίνει το ΠΑΣΟΚ και τους «πασοκούκους» του.

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ
    ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ