Eκστρατεία για την Οστεοπόρωση στην Κύμη και Κάρυστο. Ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης ‘ Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ και η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καρύστου προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν...
 • Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, συνεχίζοντας ακατάπαυστα το κοινωνικό του έργο οργανώνει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων στην Εύβοια ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας.

  Σε συνεργασία με τοπικούς και ιδιαίτερα δραστήριους φορείς όπως είναι ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης ‘ Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ και η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καρύστου προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν
  το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 17:30 στο ΚΑΦΕ ΘΕΑ στην Παραλία Κύμης και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 18:00, στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο Καρύστου.

  Το θέμα και των δύο εκδηλώσεων είναι: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή, την άσκηση και πολλά άλλα.
  Η εκδήλωση εκτός από τις ενημερωτικές ομιλίες περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για την Κύμη στο τηλέφωνο: 22220 24344 και για την Κάρυστο στο τηλέφωνο: 22243 50115, 6937 101795.

                             

  Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν
  για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.
  Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

  Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
  Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία.

  Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής.
  Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
  Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
  Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007.

  Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email:
  [email protected]
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση.

  Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , URL: www.osteocare.gr

  Aπό την πύλη του e-karystos.

  ΠPOΛHΨH THΣ OΣTEOΠOPΩΣHΣ
                    

  Τι είναι η οστεοπόρωση;
  Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού.
  Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα, που εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη, ή στον καρπό. femurfemurarm Γι΄αυτό χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας.
  Μπορεί να οδηγήσει σε πόνους, ανικανότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις, στο θάνατο.
  Σε όλους μας παρατηρείται κάποια οστική απώλεια με το πέρασμα των χρόνων, αλλά δεν θα εμφανίσουμε όλοι οστεοπό-ρωση.
  Στην μέση ηλικία, η πιθανότητα για τις γυναίκες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση μεγαλώνει, γιατί χάνουν την προστατευτική ιδιό-τητα των οιστρογόνων στα οστά, όμως η οστεο-πόρωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και στα δύο φύλα λόγω πολλών παραγόντων.
  Επομένως, είναι απαραίτητο να "χτίσουμε" γερά οστά κατά τη διάρκεια της ζωής μας και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την οστική μάζα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

  ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

  Κληρονομικό ή Ατομικό Ιστορικό.


  -οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης
  -προχωρημένη ηλικία
  -φύλο(θήλυ)
  -πρώιμη εμμηνόπαυση
  -περισσότερες απο 3 εγκυμοσύνες
  -μή θηλασμός
  -θηλασμός διάρκειας μεγαλύτερης του 6μήνου
  -ατοκία
  -λεπτοφυής κατασκευή
  -ωχρή χροιά δέρματος
  -ξανθά μαλλιά
  -γαλανά μάτια

  Τρόπος ζωής

  -χαμηλή λήψη ασβεστίου (μικρότερη από 1000mg ημερησίως)
  -μειωμένη φυσική δραστηριότητα
  -κάπνισμα
  -υπερβολική χρήση αλκοόλ
  -καφές (περισσότερο από 5 κούπες την ημέρα)
  -υψηλή λήψη φυτικών ινών
  -μειωμένη έκθεση στον ήλιο Δευτερογενώς με άλλη πάθηση ή λήψη φαρμάκων
  -γαστρεντερικές παθήσεις
  -χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
  -υπερθυρεοειδισμός
  -σακχαρώδης διαβήτης (ινσουλινοεξαρτώμενος)
  -χρόνια λήψη κορτικοστεροειδών
  -χρόνια λήψη αντιόξινων
  -αντιεπιληπτικά φάρμακα
  -ηπαρίνη
  -νευρογενής ανορεξία ή βουλιμία

  ΠPOΛHΨH THΣ OΣTEOΠOPΩΣHΣ AΠO THN ΠAIΔIKH HΛIKIA