Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, ότι ο υφυπουργός κ. Ντόλιος απαντά… « άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Για την μη αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010.
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


    Βουλευτής Ν. Ευβοίας
    - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Τρίτη , 15 Φεβρουαρίου 2011


    Δελτίο Τύπου

    Χωρίς απάντηση έμεινε η αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τη διαμαρτυρία του Δήμου Καρύστου για την μη αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου
    δήλωσε, ότι ο υφυπουργός κ. Ντόλιος απαντά… « άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».
    Συγκεκριμένα, επισήμανε, ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι γενικόλογες και δεν αφορούν τα συγκεκριμένα αιτήματα αντιμετώπισης των ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, αντλιοστάσια, δεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα, καθώς και τις παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν για την αποψίλωση και των καθαρισμό ρεμάτων της περιοχής, που επλήγη.

    Αντίθετα, ο κ. Ντόλιος είναι ασαφής και περιορίζεται στην ενημέρωση για ποσά, τα οποία δόθηκαν, για άλλους σκοπούς.
    Σημείωσε, επίσης, ότι όχι μόνο δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, γεγονός που προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά ο Δήμος Καρύστου δεν έχει καν από τις χρηματοδοτήσεις, που αναφέρονται, λάβει ούτε ένα ευρώ.
    Συγκεκριμένα, ο κ. Ντιόλος απαντά τα εξής: «Για την αντιμετώπιση δαπανών αποκατάστασης του οδικού δικτύου λόγω φυσικών καταστροφών δόθηκε στις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έκτακτη επιχορήγηση και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας(νυν Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας Στερεάς Ελλάδας) χρηματοδοτήθηκε με ποσό 1.530.834,00 ευρώ.
    Επίσης, κατανεμήθηκε από το λογαριασμό των ΚΑΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για το μήνα Ιανουάριο ποσό 1.779.955,00 ευρώ για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών».
    Τέλος, ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου καταγράφουν και επεξεργάζονται τα αιτήματα με αντικείμενο έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων.