Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Eντείνω τις προσπάθειές μου για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας στο νομό μας.

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Χαλκίδα, 6.4.2011

  Θέμα: «Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας».

  Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία στις 7 Απριλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
  «Στην αντίξοη αυτή περίοδο για τη χώρα, το δικαίωμα στο υπέρτατο αγαθό της Υγείας δεν πρέπει να το στερηθεί κανένας πολίτης.
  Καθοριστικός παράγοντας για να ανταπεξέλθει το σύστημα Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών, η πάταξη της σπατάλης, όπως και η καταπολέμηση παθογενειών της λειτουργία του ΕΣΥ και των άλλων δημόσιων δομών σ’ αυτό τον Τομέα.
  Όμως, η πιο σημαντική προϋπόθεση, για να αποβούν επιτυχείς οι προσπάθειες της Κυβέρνησης σ’ αυτή την κατεύθυνση με τα μέτρα που νομοθετεί, είναι η στήριξη των πρωταγωνιστών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων και η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που τους απασχολούν.
  Δείκτης αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών, θα είναι βεβαίως, ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών όσον αφορά την κάλυψη των υγειονομικών της αναγκών, από ένα βιώσιμο και επαρκές σύστημα.
  Στην Εύβοια που υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας, θετική εξέλιξη αποτελεί η επίλυση ζητημάτων, τα οποία «φρέναραν» τα τελευταία χρόνια, την έναρξη κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
  Τώρα πλέον τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν και το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.
  Ως βουλευτής, εντείνω τις προσπάθειές μου για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας στο νομό μας σ’ όλα τα επίπεδα και για να παραμένει πάντα η Υγεία, στη πρώτη θέση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες».