Υλοποίηση δέσμευσης Σίμου Κεδίκογλου για το 2ο Δημοτικό Σχολείου Καρύστου.Το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία δεν επιλέχθηκε για να ενταχτεί...
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
    Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Υλοποίηση δέσμευσης Σίμου Κεδίκογλου για το 2ο Δημοτικό Σχολείου Καρύστου
    Άμεσα υλοποίησε τη δέσμευσή του απέναντι στους πολίτες της Καρύστου ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τη Δευτέρα 9 Μαΐου παρευρέθη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας και κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εξαίρεση του έργου της κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου από το σχετικό κατάλογο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

    Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

    «Αυτή τη στιγμή τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου Καρύστου στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες ενός κτιρίου που δεν έχει καμία έγκριση και που λειτουργούσε παλαιότερα σαν σουπερ μάρκετ.
    Μικρές αίθουσες χωρίς επαρκή φωτισμό σαν να βρισκόμαστε στο κρυφό σχολειό κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και διάλλειμα σε ένα μέρος του δρόμου που για αυτό το σκοπό κλείνεται με αλυσίδες(!).

    Το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία δεν επιλέχθηκε για να ενταχτεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο με αποκορύφωμα τον κατάλογο με τα σχολεία που πρόκειται να κατασκευάσει ο ΟΣΚ στην οποία για ακόμη μία φορά δεν περιλαμβάνεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

    Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

    1. Γιατί εξαιρέθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου από τον κατάλογο σχολείων που θα κατασκευάσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων;
    2. Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα σχολεία που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό»;


    Σέκερη 1 Αθήνα, τηλ.:2103231127, Fax: 2103847625
    [email protected]
    Νεοφύτου 48Γ, 341 00 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 61318, Fax: 2210 61319