22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο. Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.
 • 22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου

  Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,

  Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και η υπεκφυγή σχετικά με την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου συνεχίζεται.
  Στη συνάντηση που είχαμε την Τρίτη 10 Μαΐου με το Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Υποδομών, Δικτύων & Έργων δεν πήραμε τίποτα περισσότερο πέρα από το σύνηθες «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι». Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά και προσβλητική. Προσβλητική γιατί η Πολιτεία, και συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Κ, δεν ένταξε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον πίνακα με τα υπό κατασκευή σχολεία ως όφειλε, δεδομένου ότι υπάρχει ώριμη μελέτη και είναι έργο υψίστης σημασίας.
  Ανεύθυνη γιατί δεν περιέγραψε με ποιο τρόπο θα λυθεί αυτή η αδικία. Αρκέστηκε σε μία παλαιοκομματικού τύπου λογική «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι».
  Έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια από το 1989, αλλά δυστυχώς η «βαρυχειμωνιά» παραμένει στη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας.
  Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.
  Δεν έχουμε άλλη λύση από το να συνεχίσουμε ενωμένοι και συντεταγμένοι τον αγώνα μας.
  Την Τετάρτη 11 Μαΐου προχωράμε σε συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και εν συνεχεία σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Γιοκάλειο στις 6 μ.μ., προκειμένου να αποφασίσουμε την κλιμάκωση τον κινητοποιήσεων.
  Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο.
  Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.
  Προσβάλει όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και ολόκληρη την επικράτεια.
  Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός, γενικότερα, και η καρυστία, ειδικότερα, στερήθηκαν πολλά. Την αξιοπρέπεια μας, όμως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας την στερήσουν.
  Σας καλώ σε έναν ενιαίο, διαρκές και δυναμικό αγώνα, ώστε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
  Σας καλώ όλους μαζί για την  «επανάσταση του αυτονόητου».

  Με εκτίμηση

  Ο Δήμαρχος Καρύστου
  Νικόλαος Μανώλης