Πιθανή κατάργηση του Νοσοκομείου Καρύστου.Εχθές, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε τη συγχώνευση δεκατεσσάρων Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο της Καρύστου.
  • ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Εχθές, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε τη συγχώνευση δεκατεσσάρων Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο της Καρύστου.
    Στην ανακοίνωσή του ο Υπουργός, υπό την εισήγηση του καθηγητή Λυκ. Λιαρόπουλου, αναφέρει συγκεκριμένα ότι το Νοσοκομείο Καρύστου εντάσσεται στον 4ο κύκλο με επικεφαλής το Νοσοκομείο Χαλκίδας και πλέον θα λειτουργεί ως κέντρο Υγείας.
    Το Νοσοκομείο Καρύστου εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή το πιο απομακρυσμένο χωριό από τον Κάβο Ντόρο έως και τα Στύρα, χιλιομετρική απόσταση που ήταν ήδη μεγάλη και δημιουργούσε ανασφάλεια στους κατοίκους των πιο δυσπρόσιτων περιοχών.
    Στο ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει η Τοπική Κοινωνία της Ν. Καρυστίας να αντιδράσει με σθένος σε κάθε πιθανή ενέργεια που θα υποβαθμίσει τον τόπο μας και θα κάνει επικίνδυνη τη διαβίωση μας, γνωρίζοντας τη δυσκολία μεταφοράς, ειδικά εκτάκτων περιστατικών, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας καθώς και τις δυσκολίες στο οδικό δίκτυο ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
    Ο τόπος μας, μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει τώρα οι δημότες της Ν. Καρυστίας να φανούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι!
    Μετά την κοροϊδία επί 22 χρόνια της κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, τη διακοπή της λειτουργίας των λατομείων, της πιθανής μεταφοράς της ΔΟΥ, συμπληρώνεται και το ενδεχόμενο της πιθανής υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
    Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη φθίνουσα πορεία στην οποία θέλουν να υποβάλλουν τον τόπο μας.
    Σας καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζικά αντιδρώντας και αποκρούοντας κάθε τέτοια πιθανή ενέργεια.
    Aπό την πλευρά μου θα ζητήσω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Tις ενέργειες μας για την πιθανή κατάργηση του Νοσοκομείου Καρύστου».
    Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη και ουσιαστική!