Αμεση ανάκληση των σχεδιασμών και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Συνεδρίαση του στις 23-5-2011 αφού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις...
  • ΨΗΦΙΣΜΑ

    Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Συνεδρίαση του στις 23-5-2011 αφού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις που πυροδότησε η πρόταση για συγχώνευση της νοσοκομειακής περίθαλψης του Νοσοκομείου Καρύστου και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια, ομόφωνα αποφασίζει:

    Το Νοσοκομείο Καρύστου εξυπηρετεί την περιοχή της νότιας Καρυστίας και την δυσπρόσιτη περιοχή του Καφηρέα.

    Δεκαπέντε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι και υπερδιπλάσιοι τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

    Η χιλιομετρική απόσταση 130 χλμ. από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και ακόμα περισσότερο από το Νοσοκομείο Θήβας, στο οποίο θα διακομίζονται όσοι έχουν τραυματιστεί και το Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου θα διακομίζονται οι καρδιοπαθείς σε συνδυασμό με το άσχημο οδικό δίκτυο αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους ασθενείς.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι φορείς της περιοχής πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι δαπάνες για την
    Υγεία δεν πρέπει να υπολογίζονται σαν κόστος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

    Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το δικαίωμα μας στην υγεία και στη ζωή.

    Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτών των σχεδιασμών – αποφάσεων και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου.
    Καλούμε τον Καρυστινό λαό σε κλείσιμο της νέας γέφυρας της Χαλκίδας την Πέμπτη 26-5-2011 και ώρα 8:30 π.μ. Την ημέρα αυτή τα Δημοτικά Καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και καλούμε σε γενική απεργία τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

    Το ψήφισμα εγκρίθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους και συνυπογράφεται από τους εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων της περιοχής του Δήμου Καρύστου.

    Κάρυστος αυθημερόν

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΑΝΩΛΗΣ

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ

    ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

    ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ